El Festival Dixieland impregna de música tota la ciutat

Festival Dixieland Tarragona

A partir de dilluns 7 i fins diumenge 13, el certamen comptarà amb més de 70 activitats i 100 músics

03/04/2014

 

Sopars i picnics dixie, tallers per als més petits, entreteniments musicals al carrer, concerts de gran i petit format, etc...tot això és només un petit tast del que es podrà veure i escoltar a partir de dilluns 7 d’abril i fins el diumenge següent, 13. Durant tota la setmana els tarragonins i tarragonines sortiran al carrer, aniran al seu centre cívic, al Teatre o al restaurant i es trobaran amb el Festival Dixieland 2014: un programa que enguany proposa més de 70 activitats amb 100 músics i en 40 espais diferents.

Enguany el Dixieland també amplia disciplines artístiques. Per primera vegada no només la música tindrà lloc dins el festival. Així, també la pintura, la dansa, el cinema, la poesia, el teatre o la gastronomia seran les disciplines que sumaran forces al festival i que complementen la oferta cultural amb un únic fil conductor que és la música.

Els estils musicals també viuran en el Dixieland 2014 una ampliació. Del jazz antic al jazz modern, passant pel dixieland, el swing, el bebop, el funky, el soul, el blues, afrolatin, swing, flamenc,... Aquesta obertura ens ha permès omplir una graella amb molt de color i calidesa arribant a més públics i fent un festival més popular i per a tots els gustos.

Celebracions destacades

D’una banda, enguany es compleix el 20è aniversari del Festival i per aquest motiu s’ha organitzat una exposició retrospectiva amb els vint cartells de cadascun dels certamens, que sota el títol XX anys d’història es podrà veure al hall de l’Antiga Audiència a partir de dilluns.

Així mateix, al 2014 fa cent anys dels inicis del Jazz-Dixieland que el dissabte 12 d’abril al Passeig del Serrallo, tindrà el seu punt àlgid. Amb la música dels Pixi Dixie Band i la Sitjazz Band es podrà reviure l’ambient festiu de Nova Orleans en un escenari molt escaient i adequat com és el Moll de Costa.

Els caps de cartell
A més, des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament s’ha seguit apostant per concerts de gran renom, dels que cal destacar, entre d’altres Randy Greer, Perico Sambeat, Llibert Fortuny, Matteh Simon, Joan Chamorro , Andrea Motis, Mariano Steinberg, Marco Mezquida, i bandes com The Excitements, Tarragona Dixie Festival All Star o La banda la Maria.
Randy Greer Quintet serà el primer a actuar al Teatre Metropol dins el Festival i ho farà el proper dijous 10 d’abril a les 20h. El cantant nord-americà és un dels cantants més sòlids del jazz i influenciats per aquest món, ja que és nét del bateria de Duke Ellington, Sonny Greer; i ho fa seguint el llegat, la veu i l’estil de Nat King Cole.

El segon Gran Concert al Teatre Metropol anirà a càrrec de Roger Benet i la Vicens Martín Dream Big Band, que es podrà veure l’endemà, el divendres 11 a les 20h i que ofereixen la veu i la música respectivament, presentant un concert únic i explosiu que situarà en una mateixa escena les cançons del nou disc del particular creador tarragoní, Ciutòpolis.

Finalment, el tercer concert del Metropol, serà a càrrec de Xavi Torres Trio Feat: Perico Sambeat i Llibert Foruny, el 12 d’abril a les 20h, que presentaran un concert especialment creat pel Festival i on el més espectacular serà veure aquest jove pianista tarragoní, Xavi Torres, acompanyat dels reconegudíssims saxofonistes Sambeat i Fortuny.

Més informació:

https://www.facebook.com/DixielandTGN

http://dixieland.tarragona.cat

square_img
26/04/2024

Canvis d'ubicació en la programació del Festival Dixieland en cas de pluja

Vegeu-ne més
square_img
24/04/2024

Música dixie i màgia, aquesta setmana a l'Espai Jove Kesse

L'espai Jove Kesse acull aquesta setmana tres actes culturals que ompliran l'equipament de música i màgia de dijous a dissabte

Vegeu-ne més
square_img
19/04/2024

La setmana vinent arriba el festival Dixieland repartit per tota la ciutat

Es celebra del 25 al 28 d’abril i comptarà amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
18/03/2024

Tarragona serà el gran escenari del Dixieland durant quatre dies intensos del mes d’abril

Serà del 25 al 28 d’abril i amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Dixieland Tarragona, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.