Uns quaranta espais i entitats conformen el Festival Internacional Dixieland de Tarragona amb més de 100 músics

Festival Dixieland Tarragona

El Festival tindrà lloc del 7 al 13 d'abril

06/03/2014


Un cop presentat el nou model de gestió el passat mes de gener amb l’objectiu de dinamitzar al màxim l’activitat cultural tarragonina i d’integrar a la ciutat en l’organització del Festival, amb uns resultats molt positius, avui se'n presenta la programació que ha aconseguit reunir més de 100 artistes participants, 70 activitats en 40 espais i entitats participants.

Nous espais, noves disciplines i nous estils
Amb la voluntat d’acostar el Dixieland a nous públics, el Festival amplia el nombre d’espais i apropa el dixie als barris, en concret als seus centres cívics. Amb la mateixa filosiofia d’arribar a més públics, el Dixieland fa una aposta clara també enguany per acostar-se al públic més petit per tal de fomentar aquest estil musical tot explicant els origens del jazz, buscant una renovació del públic que serà qui farà créixer el Festival d’aquí a uns anys.

En aquest edició el Dixieland també amplia disciplines artístiques. Així, també la pintura, la dansa, el cinema, la poesia, el teatre o la gastronomia seran les disciplines que sumaran forces al Festival i que complementen l'oferta cultural amb un únic fil conductor que és la música.

Els estils musicals també viuran en el Dixieland 2014 una ampliació. Del jazz antic al jazz modern, passant pel dixieland, el swing, el bebop, el funky, el soul, el blues, afrolatin, swing, flamenc... Aquesta obertura ha permès omplir una graella amb molt de color i calidesa, arribar a més públics i fer un festival més popular i per a tots els gustos.

Joves talents i músics de renom
El Festival Dixieland fa una aposta clara pels nous talents i per la música de Tarragona. D’aquesta manera, es potencia a tant a joves creadors i a músics ja consolidats de Tarragona, Reus, Cambrils, Barcelona..., com també joves que tot just comencen la seva trajectòria a les escoles, Aula de Músics, Estudi de Música, Escola de Cambrils, Small Band o Sitges Jazz Antic.

Pel que fa a la participació tarragonina, comptem amb els grups ja tradicionals del certamen anual, com són l'Small River Dixie, la Pixidixi, Stromboli Jazz Band, els Feos i la Diximania, i molts més, que aposten per aquest estil i que any rere any perfeccionen la seva feina. Ells actuaran en els nombrosos espais que han ofert la seva predisposició i interès pel certamen un cop més.

Els caps de cartell
A més, des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament s’ha seguit apostant per artistes de gran renom, entre els quals cal destacar Randy Greer, Perico Sambeat, Llibert Fortuny, Mathew Simon, Joan Chamorro , Andrea Motis, Mariano Steinberg, Marco Mezquida, i bandes com The Excitements, Tarragona Dixie Festival All Star o La Banda de la María.

Randy Greer Quintet serà el primer a actuar al Teatre Metropol dins el Festival i ho farà el dijous 10 d’abril a les 20 h. El cantant nord-americà és un dels cantants més sòlids del jazz i influïts per aquest món, ja que és nét del bateria de Duke Ellington, Sonny Greer; i ho fa seguint el llegat, la veu i l’estil de Nat King Cole.

El segon gran concert al Teatre Metropol anirà a càrrec de Roger Benet i la Vicens Martín Dream Big Band, que es podrà veure l’endemà, el divendres 11 a les 20 h, i on ofereriran la veu i la música, respectivament, i presentaran un concert únic i explosiu que situarà en una mateixa escena les cançons del nou disc del particular creador tarragoní, Ciutòpolis.

Finalment, el tercer concert del Metropol, serà a càrrec de Xavi Torres Trio Feat: Perico Sambeat i Llibert Foruny, el 12 d’abril a les 20 h, que presentaran un concert especialment creat per al Festival i on el més espectacular serà veure aquest jove pianista tarragoní, Xavi Torres, acompanyat dels reconegudíssims saxofonistes Sambeat i Fortuny.

Les entrades per a aquests tres concerts de pagament es posaran a la venda el proper dijous 13 de març a través de les taquilles del Teatre Metropol, Tarracoticket i Atrapalo.

El Dixieland a les xarxes
El Dixieland estarà més present que mai a les xarxes socials. Per primer cop comptarà amb una pàgina de Facebook (https://www.facebook.com/DixielandTGN) que ja des d’aquest matí està en funcionament. També per primera vegada, el Festival comptarà amb la figura del Tuitaire Convidat. El músic Roger Benet ens donarà la seva visió particular del Dixieland a través del Twitter de Tarragona Cultura. Per últim, a través de l’app Agenda Cultural de Tarragona, tots els ciutadans podran seguir els actes del Festival sense perdre’s cap detall.

El Dixieland mira cap el futur
A banda de l’èxit del nou model de gestió impulsat enguany, que es vol mantenir en els propers anys, el futur del Festival Dixie de Tarragona està més que assegurat, ja que la voluntat des de l’Ajuntament és engegar un projecte de col·laboració amb altres municipis del territori per tal d'establir un circuit estable de programació en el marc del Festival, i per crear sinergies de gestió i de contractació d’artistes i bandes de poblacions com Altafulla, Salou, Valls o Sitges, amb qui ja s’han fet els primers contactes.


> En aquest enllaç podeu consultar el programa d'actes.
> El cartell del Dixieland és obra de la dissenyadora Mo Espasa.

square_img
23/04/2019

El Festival Dixieland comença dijous amb música i ball a la Rambla Nova

Fins al 30 d’abril la ciutat s’omplirà d’activitats per fer un viatge als orígens del Dixieland

Vegeu-ne més
square_img
01/04/2019

El Festival Dixieland celebra 25 anys i proposa un viatge als seus orígens

Del 25 al 30 d'abril la ciutat s'omplirà d'activitats al voltant de la música jazz

Vegeu-ne més
square_img
30/04/2018

Els grups locals se sumen a la celebració del Dia Internacional del Jazz

Llista de grups participants als actes del dia 30 d'abril

Vegeu-ne més
square_img
30/04/2018

Avui és el Dia Internacional del Jazz

Entitats i establiments que han col·laborat amb el Festival Internacional de Dixieland 2018

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Internacional de Dixieland, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.