El festival Dixieland arriba al seu equador

Festival Dixieland Tarragona

Entre els actes del cap de setmana, la banda Professor Cunningham and his old school, un dels plats forts de la programació, actuarà a la plaça Corsini i a l'esperat Pícnic Dixie del parc de l'Amfiteatre

06/05/2022

Després d’una primera setmana plena de propostes, el festival de jazz de Tarragona arriba al seu equador aquest cap de setmana. Dissabte, 7 de maig, a les 12 de migdia a la pèrgola del Serrallo, l’escola de dansa Swing is in the air oferirà una classe d’iniciació al ball lindy-hop. En acabar la formació, a les 12.30 h, l’Stromboli Jazz Band posarà la música per aplicar els passos de ball apresos. 

A la tarda, el protagonisme el prendrà la plaça Corsini que serà escenari d’una mostra de claqué oberta al carrer a les 17 h amb l’MTtap Claqué i l’Escola de Dansa ATGN i, a les 18.05 h, d’un nou taller de lindy-hop a càrrec de Swings is in the air. A les 19 h, Professor Cunningham and his old school, un dels grups preferits de tots els balladors de swing, actuarà a la mateixa plaça. Aquesta guardonada banda internacional liderada per l’australià Adrian Cunningham presentaran un enèrgic repertori que va des del swing fins al soul i el rythm’n’blues, passant pels carrers de Nova Orleans i les primeres sales de ball de Harlem. A les 21 h, el restaurant Cal Mano viurà un sopar dixie amb la música del bluesman Richard White Boy White, que estarà acompanyat del músic Norman Pena. I a les 23 h, a local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la TGN Old Stars, acompanyada d’una estrella internacional, celebrarà la festa Jam a la Jove.

Diumenge, 8 de maig, a les 12 del migdia, el parc de l’Amfiteatre tornarà a reviure el pícnic dixie, un dels actes més estimats del festival, amb la música de la banda Professor Cunningham and his old school i les cançons seleccionades per la Poppy Selector. I a les 19 h, la Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band oferiran un concert doble d’estàndards del jazz i de dames del jazz, respectivament, al Teatre El Magatzem.  

La darrera setmana dixie

La setmana començarà amb una classe oberta de claqué a càrrec de l’Escola de Dansa ATGN al carrer de López de Peláez dilluns a les 19 h. Dijous, a les 20 h, la Stromboli Jazz Band actuarà a la plaça del Rei amb un concert a la fresca. I, divendres a les 20.30 h, Joan Claver Trio presentarà el seu darrer treball Mist al Teatre El Magatzem, un àlbum que inclou composicions pròpies envoltades d’una boira misteriosa, que busca sonoritats hipnòtiques i eclèctiques i també modernes amb un trio de piano que uneix melodia, harmonia i ritme en una sola veu. 

Tot el detall de la programació es pot consultar al web del festival i a l'app TGN Agenda.

Foto: Laia Díaz.

square_img
24/04/2024

Música dixie i màgia, aquesta setmana a l'Espai Jove Kesse

L'espai Jove Kesse acull aquesta setmana tres actes culturals que ompliran l'equipament de música i màgia de dijous a dissabte

Vegeu-ne més
square_img
19/04/2024

La setmana vinent arriba el festival Dixieland repartit per tota la ciutat

Es celebra del 25 al 28 d’abril i comptarà amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
18/03/2024

Tarragona serà el gran escenari del Dixieland durant quatre dies intensos del mes d’abril

Serà del 25 al 28 d’abril i amb gairebé cinquanta actuacions

Vegeu-ne més
square_img
02/02/2024

El Festival Dixieland 2024 torna al carrer

A banda de la programació oficial, l’Ajuntament obre enguany una nova convocatòria per a la participació de restauradors i establiments

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Dixieland Tarragona, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.