Esteu aquí: Inici Educació Estudiar a TGN Música Escola de Música L'escola

Presentació

 

L’Escola Municipal de Música de Tarragona obre les portes per primera vegada l’any 1994. Des de la seva creació, s’ha fet gran tant pel que fa a l’oferta formativa com en nombre d’alumnes.

L’Escola compta amb diferents programes i línies i dóna servei en tres espais diferents: espai Armanyà, espai Marcel·lí Domingo i espai de Trobada.

Totes elles ofereixen una gran varietat en l’aprenentatge: estils musicals, instruments que es poden aprendre, programes adaptats, edats diverses etc. i apropa la música a diferents zones de la ciutat.

projecte educatiu

La música és un dels ensenyaments artístics integrats en el sistema educatiu que tenen consideració d’ensenyaments de règim especial. L’objectiu d’aquests estudis és proporcionar als alumnes una formació artística de qualitat, alhora que garanteixen la qualificació dels futurs professionals. L’Escola cobreix la primera etapa d’aquests estudis, iniciant la formació amb els infants i donant cabuda als adults sense limitació d’edat.

L'Escola Municipal de música realitza desde l'any 2006 altres projectes de formació i sensibilització musical com el projecte Picantarols, per a nens de 0-3 anys de les llars d'infants municipals de Tarragona, o el projecte Mirasona, que es desenvolupa en l’àmbit de les escoles d’educació especial de la ciutat. També desenvolupa projectes a les escoles de règim ordinari, amb ensenyaments instrumentals de guitarra a les escoles de Saavedra i Mediterrani, batucada al Mediterrani, violí i violoncel al Àngels. A més, també està adherida al projecte Clavé Vincles, oferint cant coral a diferents escoles de la ciutat.

La música afavoreix la dimensió social i humana, potencia totes les capacitats de l’ésser i contribueix a la realització total de la persona. Cal reconèixer l’educació musical com un dret de tots els ciutadans.

Segells de reconeixement d'administració oberta