Esteu aquí: Inici Educació Estudiar a TGN

Centres i serveis educatius de la ciutat

Llars d'infants

Les llars d'infants són els centres educatius que atenen infants que cursen el primer cicle de l'Educació Infantil. Aquest cicle s'organitza en tres cursos, i acull alumnes des de les 16 setmanes de vida, fins als 2 anys.

Educació infantil i primària

L'educació primària és l’etapa educativa de caràcter obligatori i gratuït que comprèn sis cursos acadèmics i s'organitza en tres cicles de dos cursos: cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior. Amb caràcter general, s'inicia l'any natural que es compleixen 6 anys i es cursa fins als 12 anys.

Educació secundària

L'educació secundària obligatòria (ESO) és gratuïta. Comprèn quatre cursos acadèmics. Generalment s'inicia l'any natural en què es compleixen 12 anys i s'acaba als 16, tot i que l’alumnat té dret a romandre en el centre amb règim ordinari fins als 18. L'educació secundària no obligatòria compren els estudis de batxillerat o de formació professional.

Ensenyaments universitaris

El municipi de Tarragona acull tres universitats en diferents seus i campus.

Ensenyament d'adults

Els centres de formació d’adults ofereixen una formació prou àmplia adreçada als ciutadans que volen o necessiten seguir formant-se, des d’una perspectiva adulta, en els ensenyaments bàsics, obtenir el graduat en educació secundària, preparar una prova d’accés a un cicle de formació professional o perfeccionar o aprendre llengua o competències en tecnologies de la informació i la comunicació.

Ensenyaments musicals

La música és un dels ensenyaments artístics integrats en el sistema educatiu que tenen consideració d’ensenyaments de règim especial. L’objectiu d’aquests estudis és proporcionar als alumnes una formació artística de qualitat, alhora que garanteixen la qualificació dels futurs professionals.

Altres centres educatius

Escola Oficial d'Idiomes, Centres d'educació especials, i altres

Segells de reconeixement d'administració oberta