Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Consulta directa Imatges Arxiu Audiovisual

Arxiu Audiovisual

La col·lecció de l'Arxiu Audiovisual es compon, d'una banda, de les entrevistes realitzades entre els anys 2010 i 2011 a personatges que expliquen la seva visió de les festes de Tarragona, i, de l'altra, de pel·lícules d'autors professionals o amateurs, amb imatges en moviment de diferents indrets de la ciutat o dels principals esdeveniments que s'hi celebren, des de l'any 1956 fins als anys noranta.

Des de l'any 2006, el Servei d'Arxiu i Documentació Municipal està desenvolupant un programa de recuperació i preservació de pel·lícules amb imatges de Tarragona, generalment d'autors amateurs, però també algunes realitzades per professionals. Els formats més freqüents són els de 35 mm., S8 mm. i vídeo. La descripció de les imatges que contenen aquestes pel·lícules es descriuen en una base de dades de 2.017 registres.

Com a exemple d'aquesta tasca es difon la pel·lícula Tarragona. Balcón del Mediterraneo, produïda l'any 1956 per l'Ajuntament de Tarragona, realitzada per Carmelo Martínez, amb fotografia de F.P. Serra i la veu de Josep M. Tarrasa. El film té una durada de 16,55 minuts i presenta imatges inèdites de la ciutat de fa més de 55 anys. Aquest pel·lícula ha estat recuperada gràcies a l'actuació de la Unitat d'Investigació del Cinema de la Universitat Rovira i Virgili i a la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya.

Segells de reconeixement d'administració oberta