Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Difusió Història de la ciutat Dones a la història de Tarragona

Dones a la història de Tarragona

Nova temporada!

La Biblioteca Hemeroteca Municipal (BHMT) organitza la quarta temporada del cicle documental “Dones a la història de Tarragona”. Al llarg de diferents capítols, amb una protagonista diferent en cada una de les peces, es posa en valor el paper de dones destacades i la seva relació amb Tarragona. Totes formen part, d’una manera o d’una altra, de la història de la ciutat.  

Núria Pérez - Trencant els murs del periodisme

Estrena el 25 de gener de 2023

Des del juny de 2022 Núria Pérez és la directora del 'Diari de Tarragona', fet que la converteix en la primera professional responsable del rotatiu, una de les capçaleres més veteranes de l'Estat. El repte de la digitalització dels mitjans o la progressiva incorporació de les dones a les redaccions són alguns dels aspectes que destaca Pérez.

Rosa Maria Ricomà - Art modern en femení

Estrena el 10 de gener de 2023

Rosa Maria Ricomà Vallhonrat ha estat durant una llarga etapa (1996 - 2018) directora del Museu d'Art Modern de Tarragona, temps durant el qual van coincidir moltes dones al capdavant o en rols destacats en diferents museus de la ciutat. La investigació i difusió de les obres de les artistes del territori han estat algunes de les seves prioritats.

Segells de reconeixement d'administració oberta