Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Memòria democràtica Exposicions Tarragona sota les bombes

Tarragona sota les bombes (1937-1939)

En commemoració amb els 75 anys dels bombardejos sobre la població civil de Tarragona, a l’espai expositiu de L’Arxiu es pot visitar la mostra documental Tarragona sota les bombes 1937-1939, integrada per fotografies i documents originals de la Junta Local de Defensa Passiva de Tarragona.

La utilització de l'aviació per bombardejar sistemàticament la població civil va ser, malauradament, un dels "experiments" bèl·lics que van tenir més èxit durant la Guerra Civil (1936-1939). Aquesta mostra vol ser un reflex de com l'acció indiscriminada dels bombardejos va aconseguir, en bona part, l'objectiu de minar la resistència física i moral de la rereguarda i com les autoritats locals, amb la col·laboració d'un considerable nombre de veïns, en un espai curt de temps  —9 mesos—  i comptant amb uns recursos limitats, van desplegar una activitat febril que va permetre dotar la ciutat d'una xarxa de refugis antiaeris segura i eficaç.

Consulteu l'article sobre el context històric dels refugis i dels bombardejos, els plànols dels refugis, l'audiovisual Tarragona sota les bombes i, també, per a saber-ne més, consulteu el web del Grup de Recerca ISOCAC de la Universitat Rovira i Virgili.

Segells de reconeixement d'administració oberta