Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Memòria democràtica Audiovisuals Tarragona sota les bombes

Tarragona sota les bombes

En el marc del actes de commemoració del 70è aniversari de l’acabament de la Guerra Civil, sota el lema de “Només en fa setanta...”, es presentaren dos audiovisuals, Quan la Torre del Pretori era la presó de Pilats i Tarragona sota les bombes, produïts per la Conselleria de Patrimoni i l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona i dirigits per Màrio Pons Múria.

Tarragona sota les bombes (1937-1939)

Aquest audiovisual, amb una durada de 4 minuts, forma part dels elements que integren la musealització del refugi antiaeri que es troba en el Palau Municipal i es projecta a l’interior del mateix en els transcurs de les visites guiades que es programen.

El seu contingut, d’una banda, conté imatges en moviment d’arxiu, tant de la Filmoteca Espanyola com de la Filmoteca de Catalunya, amb la inclusió d’imatges inèdites d’un noticiari en anglès, Spain Today, sobre els efectes dels bombardejos a Tarragona i a Falset.

D’altra banda, les imatges d’arxiu s’alternen amb les declaracions d’un testimoni, Pere Godall Gandía, que relata la seva dramàtica experiència del bombardeig del 19 de juliol de 1937.

La realització d’aquest documental ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General del Memorial Democràtic del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya.

Veure els plànols dels refugis repartits per diferents indrets de la ciutat, consultar l'article sobre el context històric dels refugis i dels bombardejos, l'exposició virtual Tarragona sota les bombes i també, per saber-ne més consulteu el web del Grup de Recerca ISOCAC de la Universitat Rovira i Virgili.

Segells de reconeixement d'administració oberta