Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2024 L'Ajuntament de Tarragona signa un conveni amb l'associació Amical de Mauthausen

L'Ajuntament de Tarragona signa un conveni amb l'associació Amical de Mauthausen

L'Ajuntament de Tarragona signa un conveni amb l'associació Amical de Mauthausen

L’acord formalitza el compromís mutu per seguir treballant en la recuperació de la memòria democràtica
12/02/2024

L’Ajuntament de Tarragona ha formalitzat aquest dilluns un conveni amb l’entitat Amical de Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del Nazisme d'Espanya. Aquest conveni de col·laboració té com a objectiu reivindicar el paper del Consistori com a defensor dels drets humans i contrari a qualsevol mostra de racisme, xenofòbia i homofòbia. reivindicar el paper de la ciutat com a defensora dels drets humans i contrària a qualsevol mostra de racisme, xenofòbia i homofòbia

Tal com ha explicat la consellera de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, “formalitzem aquest compromís mutu per seguir treballant en la recuperació de la Memòria Democràtica, així com en la seva educació i divulgació”. Ramos ha refermat el seu compromís amb la memòria democràtica i ha afirmat que “s’ha de continuar treballant en aquesta línia. Avui signem un conveni molt important per a nosaltres. Sempre hem considerat que establir vincles amb entitats dedicades a la memòria ajuda a unir esforços”.

En aquest sentit, el conveni especifica que és necessari reivindicar la Memòria Democràtica com un dels principals drets civils i com una eina per evitar la reproducció de moviments polítics i ideològics que fomentin actituds discriminatòries. Amb la signatura d’aquest conveni ambdues parts es comprometen a treballar en la recerca i la difusió d’activitats que ajudin a mantenir vius i a divulgar la memòria democràtica i els seus testimonis.

Durant la signatura del conveni, el president de l’Amical de Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del Nazisme d'Espanya), Juan Manuel Calvo Gascón, ha explicat la importància de treballar “per un món més just, més democràtic i sempre atenent a la lluita contra el feixisme”. Respecte al conveni, també ha destacat la unió entre l’Ajuntament de Tarragona i l’entitat Amical de Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del Nazisme d'Espanya) per avançar en l’educació i la divulgació.

Segells de reconeixement d'administració oberta