Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2010 L'historiador Francesc Murillo guanya el XIII Premi Gramunt i Subiela

L'historiador Francesc Murillo guanya el XIII Premi Gramunt i Subiela

L'historiador Francesc Murillo guanya el XIII Premi Gramunt i Subiela

El projecte a desenvolupar s’ha presentat sota el títol 'El setge de Tarragona 1811. Els exèrcits enfrontats'
28/01/2010

 


Com a pas previ als actes de commemoració del Bicentenari del setge de Tarragona durant la Guerra Francès (1811-2011), l’estiu de l’any passat l’Ajuntament de Tarragona va convocar dos premis extraordinaris per promoure la recerca d’aquest esdeveniment històric.
 
El primer, convocat per la Conselleria de Patrimoni i la Conselleria d’Ensenyament, és per a treballs de recerca de Batxillerat sobre la Guerra del Francès a Tarragona i la comarca del Tarragonès. Els sol·licitants han de ser estudiants de batxillerat d’un centre de Secundària de la comarca del Tarragonès i han d’haver presentat un treball de recerca durant el curs acadèmic 2009-2010.  El termini de lliurament de treballs estarà obert fins el 10 de juny de 2010. 
 
El segon, convocat per la Conselleria de Patrimoni, és el XIII Premi d’Història Gramunt i Subiela, amb caràcter extraordinari, adreçat a projectes de recerca universitària sobre aspectes relatius a la història de Tarragona i comarca durant la Guerra del Francès (1808-1814). El premi està dotat amb 6.000 € i la publicació del treball desenvolupat per la recerca.
 
En aquesta convocatòria s’havien presentat quatre treballs “tots ells d’interès”, segons ha confirmat la tinenta d’alcalde de Patrimoni, Rosa Rossell, i l’historiador Josep Maria Sabaté; però finalment el guanyador ha estat el projecte presentat per Francesc Murillo, un historiador tarragoní de 35 anys, que porta per títol El setge de Tarragona 1811. Els exèrcits enfrontats.
 
Sabaté, qui ha fet públic el veredicte, ha definit el treball “com a mereixedor del premi, pel valor de la documentació amb què es treballarà per desenvolupar el projecte i perquè hem vist que era bon coneixedor de les fonts a consultar”. El jurat ha estat integrat pels professors d’Història de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Sánchez Cervelló, Jordi Carbonell Pallarés, Montserrat Duch Plana i Josep M. Sabaté Bosch.
 
“Aquest treball s’hauria de dur a terme en un any, per poder ser publicat a mitjan 2011, any de la celebració del Bicentenari”, segons ha confirmat Rosa Rossell.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta