Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2012 Segueix el cicle de conferències sobre el Setge de Tarragona

Segueix el cicle de conferències sobre el Setge de Tarragona

Segueix el cicle de conferències sobre el Setge de Tarragona

El Dr. Jordà inugura el cicle de xerrades, que tenen lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona. Les properes seran els dies 7, 14 i 21 de juny.
Segueix el cicle de conferències sobre el Setge de Tarragona Imatge de la primera conferència del cicle sobre el setge de 1811.
31/05/2012

Segueixen les conferències que l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació Setge de Tarragona 1811 organitzen per recordar el setge, assalt i repressió que va patir la ciutat de mans dels francesos l’any 1811.

El Dr. Antoni Jordà ha estat l’encarregat d’inaugurar el cicle amb una conferència que portava per títol “Dues ciutats assetjades i una constitució: Tarragona i Cadis 1811-1812”. Durant la seva intervenció ha explicat que es tractava de dos setges molt diferents: el de Cadis, molt llarg, més de dos anys, però que va permetre seguir fent una vida més o menys normal a la ciutat, i fins i tot es va arribar a aprovar la primera constitució espanyola, el 1812. Tarragona, en canvi, va ser molt més curt, prop de dos mesos, però molt sagnant, deixant la ciutat totalment destruïda.

Segons Jordà, es va tractar d’una guerra molt diferent a les què havien tingut lloc fins aquell moment, una guerra ideològica que perseguia valors com la llibertat o la igualtat.

Amb aquest cicle de conferències es dóna continuïtat a les activitats que ja es van iniciar l’any passat, coincidint amb el 200 aniversari de l’assalt de les tropes napoleòniques a Tarragona. "Seria bo que els tarragonins, i els habitants del Camp de Tarragona en general, descendents d’aquells homes i dones que van patir la repressió de les tropes napoleòniques, recordin als seus avantpassats. Així és fa ciutat, s’augmenta la cohesió social i no oblidem uns fets cabdals de la nostra història", ha manifestat Francisco Zapater, regidor de Relacions Ciutadanes.

Properes conferències:

  • Dia 7 de juny. LES FORTIFICACIONS DE TARRAGONA I LA GUERRA DEL FRANCÈS, sr. Joan Menchón Bes, arqueòleg municipal.
  • Dia 14 de juny. ARMAMENT UTILITZAT PER LES TROPES IMPERIALS AL SETGE DE TARRAGONA, sr. Francesc Pintado Simó, membre de Massena International Society.
  • Dia 21 de juny. L’ESGLÉSIA DE TARRAGONA AL 1811. Dr. Josep-Maria Sabaté Bosch, professor emèrit de la URV.

Per a més informació consulteu el web "1811: Tarragona, assetjada".

Segells de reconeixement d'administració oberta