Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2013 La història de la producció del film " Taragona. Balcón del Mediterráneo"

La història de la producció del film " Taragona. Balcón del Mediterráneo"

La història de la producció del film " Taragona. Balcón del Mediterráneo"

Des de l'any 2006, el Servei d'Arxiu i Documentació Municipal de l’Ajuntament de Tarragona està desenvolupant un programa de recuperació i preservació de pel·lícules amb imatges de la ciutat.
La història de la producció del film " Taragona. Balcón del Mediterráneo" Tarragona. Balcón del Mediterráneo
05/06/2013

Aquestes pel·lícules són generalment d'autors amateurs, però també n'hi ha algunes realitzades per professionals. Com a exemple d'aquesta tasca de recuperació i preservació d'audiovisuals relacionats amb la ciutat, es pot visionar la pel·lícula Tarragona. Balcón del Mediterráneo, produïda entre els anys 1956 i 1958 per l'Ajuntament de Tarragona, realitzada per Carmelo Martínez, amb fotografia de Francisco Perelló i la veu de Josep M. Tarrasa. El film, lògicament en blanc i negre, té una durada de 16,55 minuts i presenta imatges inèdites de la ciutat de fa més de 55 anys. Aquest pel·lícula ha estat recuperada gràcies a l'actuació de la Unitat d'Investigació del Cinema de la Universitat Rovira i Virgili i a la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya.

Vegeu article (PDF) per conèixer millor la història que va envoltar la producció d'aquest film.

Segells de reconeixement d'administració oberta