Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2013 El llibre “La idea. Negre sobre blanc. Articles de Josep M. Alomà” de Ramon Gras Alomà es presenta a l'Arxiu

El llibre “La idea. Negre sobre blanc. Articles de Josep M. Alomà” de Ramon Gras Alomà es presenta a l'Arxiu

El llibre “La idea. Negre sobre blanc. Articles de Josep M. Alomà” de Ramon Gras Alomà es presenta a l'Arxiu

L'acte tindrà lloc el dia 1 de febrer a les 19 h en el marc dels actes de commemoració del 75è aniversari dels bombardejos sobre la població civil a Tarragona.
31/01/2013

Aquest llibre presenta una antologia d’articles de Josep Alomà que, de la mà del seu nét, Ramon Gras Alomà, permeten seguir la seva trajectòria vital i ideològica, durant la Segona República, la Revolució, la Guerra Civil i la lluita a la clandestinitat durant el franquisme.

Josep Alomà, anarquista militant de la CNT – FAI, entre els anys 1936 i 1938, fou conseller de cultura i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, delegat del Consell de l’Escola Nova Unificada (CENU), director del Diari de Tarragona. Portaveu de la CNT - FAI, president del Sindicat Únic de L’Ensenyança i Professions Liberals i president de l’Ateneu Llibertari de Tarragona.

Heleno Saña: Filòsof i assagista nascut a Barcelona fa 82 anys i que s’exilià a Alemanya l’any 1959, on encara hi resideix. Heleno Saña, és un pensador que va a contracorrent dels valors predominants en el món actual. Ha escrit 20 llibres en alemany i 17 llibres en castellà. Ha estat col·laborador i columnista de moltes publicacions, com Índice, Cuadernos para el diálogo, Sindicalismo, El europeo, Destino, Historia y vida, Tiempo de historia, El independiente i la revista La clave.

Jordi Piqué: historiador i cap del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal, que va entrevistar en repetides ocasions a Josep Alomà i que alhora és autor del llibre La crisi de la rereguarda. Revolució i guerra civil a Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta