Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2014 La repressió franquista a Tarragona

La repressió franquista a Tarragona

La repressió franquista a Tarragona

En el marc dels actes de commemoració dels 75 anys del final de la Guerra Civil a Tarragona aquesta tarda tindrà lloc a les 19h, a la segona planta de L'Arxiu, M2, la conferència "La repressió franquista" a càrrec de l'historiador Xavier Tolosana
22/01/2014

El 15 de gener de 1939, l'entrada de les tropes franquistes a Tarragona marcarà l'acabament de la guerra i l'inici d'una nova onada repressiva, ferotge i sistemàtica. La conferència "La repressió franquista" analitzarà tot el que va significar aquest procés repressor desfermat a partir del gener de 1939.

Durant el transcurs de l'acte es projectarà l'Audiovisual "Quan la Torre del Pretori era la presó de Pilats". Un audiovisual que recull el testimoni esfereïdor de tres antics empresonats a Pilats durant la postguerra. Es tracta d’Antoni Floresví Mas de Tarragona, Leandre Saún Rafales de Gandesa i Josep Subirats Piñana de Tortosa, recollint la procedència dels reclusos de les diferents comarques de la demarcació donada la condició de presó provincial que tenia. Un centre de reclusió del qual sortiren 650 persones per a ser afusellades a l’Oliva i que durant l’any 1939 concentrava a més de 1.300 presoners.

Segells de reconeixement d'administració oberta