Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2014 Obre'ns la teva Capsa de Sabates

Obre'ns la teva Capsa de Sabates

Obre'ns la teva Capsa de Sabates

És una campanya per reprendre la recollida de fotografies antigues familiars
Obre'ns la teva Capsa de Sabates Foto de professors i alumnes de l’Escola del Treball de Tarragona a mitjans dels anys quaranta. Àlbum Valentí Montané.
05/11/2014

Obre’ns la teva Capsa de Sabates és una campanya per reprendre la recollida de fotografies antigues familiars, organitzada pel Departament de Comunicació i el Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu que parteix de la idea original de l’exposició En capsa de sabates celebrada al Palau Firal i de Congressos de Tarragona i del web Capsa de Sabates 2.0 creat fa tres anys.

Capsa de sabates 2.0 és un espai web on els ciutadans poden guardar i compartir les seves fotografies familiars. La mecànica és tan senzilla com obrir una carpeta i guardar aquelles fotos familiars seleccionades. Però, a més a més, l’usuari d’aquesta web pot adjuntar a cada fotografia aquelles històries i memòries que suscita la imatge.

Les fotografies domèstiques formen part de la memòria més valuosa de cada persona i de cada família i Capsa de sabates 2.0 permet guardar-les per al futur i dialogar amb elles entre les diverses generacions d’una família, actuals i futures. És també una forma de crear una memòria col·lectiva de les famílies que han viscut a Tarragona i, en definitiva, de construir la memòria col·lectiva de la ciutat.

Actualment, la web ja compta amb prop de 70 àlbums familiars i més de 800 fotografies domèstiques.

Aquesta campanya es desenvolupa en el marc del Festival Internacional de Fotografia SCAN de Tarragona.

http://capsadesabates.tarragona.cat/

Segells de reconeixement d'administració oberta