Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2014 Participació en el 8è Laboratori d'Arxius Municipals de Catalunya

Participació en el 8è Laboratori d'Arxius Municipals de Catalunya

Participació en el 8è Laboratori d'Arxius Municipals de Catalunya

El Servei d’Arxiu i Documentació ha participat en el 8è Laboratori d’Arxius Municipals que es va celebrar ahir, dia 10 d’abril. Amb caràcter bianual, aquestes jornades, o es converteixen en un espai de trobada on el debat, la reflexió i el coneixement d’altres experiències contribueix en l’avenç dels arxius.
Participació en el 8è Laboratori d'Arxius Municipals de Catalunya Anunci de la crema per netejar sabates Kaiser. Fons Indústries Químiques Albiac. Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona / L’Arxiu.
11/04/2014

El Servei d’Arxiu i Documentació ha participat en el 8è Laboratori d’Arxius Municipals que es va celebrar ahir, dia 10 d’abril. Amb caràcter bianual, aquestes jornades, organitzades conjuntament per la Subdirecció General d’Arxius i Museus de la Generalitat de Catalunya, l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i l’Associació d’Arxivers - Gestors de Documents de Catalunya, es converteixen en un espai de trobada on el debat, la reflexió i el coneixement d’altres experiències contribueix en l’avenç dels arxius.
En aquesta edició sota el títol El fons privats als arxius municipals, s’ha debatut sobre la relació actual dels fons privats i els arxius municipals. Concretament, la intervenció del Servei d’Arxiu i Documentació de l’Ajuntament de Tarragona, ha girat al voltant de les Polítiques publiques d’ingressos en fons privats.
Des de la creació del Servei d‘Arxiu i Documentació, desembre de l’any 2004, s’ha treballat amb l’objectiu de promoure i potenciar l’ingrés dels diversos fons i col·leccions documentals de persones físiques i jurídiques vinculades al terme municipal de Tarragona. En el darrers deu anys s’han ingressat més d’una vintena de fons documentals (d’associacions, d’empresa, comercials, personals...), així com una dotzena de col·leccions de temàtica molt diversa, tant en suport textual com d’imatges.

Podeu veure el quadre de fons de l’Arxiu a:
https://www.tarragona.cat/patrimoni/arxiu-municipal/fons/fons-de-l-arxiu-historic

Enllaç al laboratori general:
http://www.arxivers.com/component/docman/doc_download/1129-8e-laboratori-darxius-municipals.html

Veure Polítiques públiques d’ingressos de fons a:
http://www.arxivers.com/component/docman/doc_download/1137-1r-taller-politiques-publiques-dingressos-de-fons.html

Segells de reconeixement d'administració oberta