Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2014 Tot allò que Capa va captar

Tot allò que Capa va captar

Tot allò que Capa va captar

Tarragona acollirà la preestrena del documental 'El món on volíem viure. Robert Capa, 15 de gener de 1939'
10/01/2014

El proper dilluns 13 de gener a les 19 h es farà la preestrena del documental El món on volíem viure. Robert Capa, 15 de gener de 1939 a la sala d’actes de l’Antiga Audiència. Aquest acte s'emmarca dins de la programació que des de la Conselleria de Patrimoni i el Servei d’Arxiu de l’Ajuntament s'ha organitzat per commemorar els 75 anys del final de la Guerra Civil a Tarragona.

El món on volíem viure és una coproducció de Lavinia Productora, Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola, que demostra que el reportatge que Robert Capa va fer aquell dia, el 15 de gener de 1939, es va convertir en el primer testimoni gràfic de la llarga sèrie d'èxodes de població civil que han marcat tots els conflictes bèl·lics a partir de la Guerra Civil espanyola. Aquest mateix documental s'estrenarà a TV3, l’endemà de la preestrena a Tarragona, dins de l'espai Sense Ficció, el dimarts 14 de gener a les 21.50h.

El documental reconstrueix fil per randa l'itinerari d'aquell dia del fotògraf hongarès que acabaria convertint-se en el fotoperiodista de guerra més famós de la història. L'audiovisual reconstrueix minuciosament aquella jornada dramàtica a través de tot el que Capa va captar amb la càmera i del testimoni que va deixar escrit: "Jo, que els he acompanyat en el camí, he quedat sorprès de la serenor amb què assumeixen el seu fat i renuncien a pràcticament tot el que encara semblava que els quedava en aquest món. A dos països he vist la gent fugir així a centenars de milers, a Espanya i a la Xina. I em fa terror pensar que altres centenars de milers de persones d’altres parts del món a qui ara potser els sembla viure feliçment no pateixin, potser ja ara, la mateixa sort. Així és com s’ha tornat en aquests darrers anys el món on volíem viure."

Segells de reconeixement d'administració oberta