Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2015 Es presenta el llibre 'El passat ens empaita'. de Gentil Puig amb motiu dels actes de la fi de la Guerra Civil

Es presenta el llibre 'El passat ens empaita'. de Gentil Puig amb motiu dels actes de la fi de la Guerra Civil

Es presenta el llibre 'El passat ens empaita'. de Gentil Puig amb motiu dels actes de la fi de la Guerra Civil

La presentació es farà el divendres 23 de gener a les 19 h a l'Arxiu
22/01/2015

El passat ens empaita.Vicissituds d’un fill d’exiliat republicà és el títol del llibre que es presenta demà a les 19h a l’Arxiu de l’Espai Tabacalera amb motiu dels actes de la fi de la guerra civil a Tarragona. L’autor és Gentil Puig, professor honorari de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Perpinyà. Doctor de lingüística romànica de la Universitat de Montpeller. És expert del Consell d’Europa de les llengües minoritàries, fundador del Centre Cultural Català del Vallespir i director de la revista literària Vallespir. És autor d’una trentena d’obres i d’un centenar d’articles.

La presentació anirà a cura de l’escriptor i poeta Jordi Llavina Murgadas i el pròleg del llibre és de Raimon Obiols.

En el llibre l’autor narra els records que l’han marcat durant la seva infància i adolescència de fill d’exiliat republicà a França, primer a Tolosa de Llenguadoc i després a París. Recorda el pas per la frontera del febrer de 1939 i la figura del seu pare Nònit Puig Vila, rabassaire i republicà, així com els valors republicans que li va traspassar.

Segells de reconeixement d'administració oberta