Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2015 Finalitzen els actes relacionats amb la fi de la Guerra Civil

Finalitzen els actes relacionats amb la fi de la Guerra Civil

Finalitzen els actes relacionats amb la fi de la Guerra Civil

Amb la presentació del darrer número de la revista "Kesse" finalitza el cicle
05/02/2015

Dins els actes de commemoració de la Fi de la Guerra Civil a Tarragona i com a darrera activitat, demà es presenta el número 48 de la revista Kesse, editada pel Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver de Tarragona, que conté dos articles directament relacionats amb aquest tema. D’una banda és l’article Sang vessada. Les víctimes dels bombardeigs franquistes sobre la ciutat de Tarragona de Ramon Arnabat i Antoni Valcárcel, amb una relació dels noms de totes les víctimes i el segon és L’estàtua d’August de Tarragona de Lluís Balart, un exhaustiu estudi de les vicissituds d’aquest obsequi de la Itàlia de Mussolini que arribà l’any 1934.

Prop de setanta pàgines que contenen un dossier sobre el teatre a Tarragona, amb articles com El teatre a la Tarragona del segle XX, de Francesc Roig, La Tartana, teatre -estudi. Teatre independent de Reus de Ramon Llop o Ricard Salvat Ferré. Un alçament de llum de Martí Rom. També es recullen altres articles com L’independentisme català a Tarragona (1977-2014) de Francesc Marco o Recordant Poetes. Una exposició per al record i el descobriment de Sara Espinós. La revista Kesse, amb aquest número 48, es publica des de l’any 1989, és a dir fa 25 anys que és present a la ciutat, un quart de segle durant el qual s’han tractat temes diversos i en els quals han col·laborat dos centenars llargs d’autors.

L’acte de presentació tindrà lloc divendres dia 6 de febrer a les 19 h, al Cafè La Cantonada / Cooperativa Obrera, carrer Fortuny, 23 i comptarà amb la presència de la tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo i de Ramon Arnabat Mata, professor d’Història de la Universitat Rovira i Virgili i membre del grup de recerca ISOCAC, qui farà la presentació. Durant el transcurs de l’acte es projectarà l’audiovisual sobre els bombardejos a les comarques tarragonines Ruixats de Foc, produït pel Departaments d’Història i Comunicació de la URV.

Segells de reconeixement d'administració oberta