Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2015 La Colla Jove Xiquets de Tarragona cedeix el seu fons documental a l'Arxiu Municipal

La Colla Jove Xiquets de Tarragona cedeix el seu fons documental a l'Arxiu Municipal

La Colla Jove Xiquets de Tarragona cedeix el seu fons documental a l'Arxiu Municipal

En el transcurs de l'acte es projectarà un audiovisual sobre la Colla Jove
La Colla Jove Xiquets de Tarragona cedeix el seu fons documental a l'Arxiu Municipal Imatge Pilar caminant, Diada de la Mercè, any 1981. Fons CJXT. Centre d'Imatges de Tarragona / L'Arxiu
15/09/2015

El  dia 15 de setembre a les 18.30h a l’Arxiu, Espai Tabacalera, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona signarà amb l'Ajuntament la cessió del seu fons documental a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona. Aquest acte comptarà amb la participació de la consellera de Cultura, Begoña Floria i del president de l'entitat, Sergi de los Rios. La presentació del fons documental i fotogràfic de la CJXT (1979-2014) anirà a càrrec de Marta Cascón i Francesc Gómez. En el transcurs de l'acte es projectarà un audiovisual sobre la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

El fons documental de la CJXT que s'ha dipositat a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona es compon de 130.150 imatges, 105 videos, 35 cintes d'enregistrament sonor, documents de gestió de l'entitat, dossier de premsa i bibliografia castellera. Tot plegat, reflecteix l'activitat desenvolupada per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, des de la seva constitució l'any 1979 fins a l'actualitat, just quan fa trenta- cinc anys de la seva presentació oficial, el dia de Sant Magí de l'any 1980.

Prèviament a la cessió de la documentació, especialment el fons fotogràfic, ha comptat amb una intervenció prèvia per part de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que ha comportat la identificació i digitalització de les més de cent trenta mil imatges que s'integren en el fons documental. Després de les preceptives tasques de classificació i catalogació, aquest nou fons documental podrà ser accessible a tots els ciutadans que desitgin consultar-lo a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta