Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2017 Tarragona commemora la fi de la Guerra Civil amb una vintena d'actes

Tarragona commemora la fi de la Guerra Civil amb una vintena d'actes

Tarragona commemora la fi de la Guerra Civil amb una vintena d'actes

El programa s’ha configurat amb les propostes de diferents institucions i entitats culturals de la ciutat.
Tarragona commemora la fi de la Guerra Civil amb una vintena d'actes Moment de la presentació del programa. | FOTO: Mauri Fernández
11/01/2017

Com en anteriors edicions, aquest any 2017, al voltant de la data del final de la Guerra Civil espanyola, el 15 de gener de 1939, ara fa 78 anys, diferents institucions i entitats culturals han programat tot un seguit d’activitats de difusió per ajudar a conèixer què va succeir abans i després del conflicte bèl·lic a la nostra ciutat. 

En concret s'han programat sis conferències, dues visites guiades als espais de la memòria, dues exposicions, un taller de fotografia, tres presentacions de llibres, dues interpretacions escèniques, una recreació teatralitzada i una jornada simposi.

Entre els actes previstos per aquesta edició destaquen, d’una banda, la recreació teatralitzada del trasllat de les dones des de la presó de Pilats fins a la presó de les Oblates, les interpretacions escèniques del Col·lectiu TeclaSmit o el simposi que reunirà diferents historiadors especialistes organitzat pel Memorial Democràtic, entre d’altres actes i trobades importants. Tot plegat, amb l'objectiu de difondre la història recent, des de la Segona República fins a la dictadura franquista, passant per la Guerra Civil, un dels períodes més significatius i dramàtics del segle XX. 

Al voltant de la data del 15 de gener i fins al 17 de febrer, aquest conjunt d’actes programats, a banda de difondre i donar a conèixer el nostre passat, volen servir per rebutjar la irracionalitat i la crueltat de les guerres, així com per reivindicar en el present el drama dels refugiats i desplaçats i en el futur, la convivència democràtica i pacífica entre les persones.

Segells de reconeixement d'administració oberta