Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2018 L'Antic Ajuntament acull la conferència "Els bombardeigs a Tarragona durant la guerra civil"

L'Antic Ajuntament acull la conferència "Els bombardeigs a Tarragona durant la guerra civil"

L'Antic Ajuntament acull la conferència "Els bombardeigs a Tarragona durant la guerra civil"

La xerrada inaugurarà l’exposició “Sota les bombes” en el marc dels actes de commemoració de la fi de la guerra civil
16/01/2018

Dimecres 17 de gener, l’Antic Ajuntament (carrer Major, 39) acull la conferència de presentació de l’exposició “Sota les bombes” organitzada pel Museu d’Història. La proposta forma part dels actes de commemoració de la fi de la guerra civil que l’Ajuntament coordina amb diferents  institucions i entitats culturals per donar a conèixer els antecedents, el desenvolupament i els efectes posteriors del conflicte bèl·lic a la ciutat.

El dimecres a les 19:30h, els historiadors David Gesalí i David Íñiguez oferiran una xerrada dedicada a repassar els principals atacs aeris i navals que va sofrir la ciutat al llarg de gairebé dos anys, en el context d’aquest setge contra la rereguarda catalana. Des dels inicis de la guerra civil Catalunya va viure un setge aeri permanent en què, per primera vegada a la història s’atacava la rereguarda d’un territori per destruir l’esforç de guerra i per terroritzar la població civil. La conferència servirà com a presentació de la mostra que es podrà veure fins al 18 de febrer a l’Antic Ajuntament i que porta per títol “Sota les bombes”. Es tracta d’una exposició basada en el llibre del mateix títol i que ha estat la primera publicació didàctica dedicada als bombardeigs i la guerra aèria a Catalunya publicada per l’editorial Angle.

Segells de reconeixement d'administració oberta