Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2019 Cens de Tarragonins Deportats als Camps de Concentració Nazis

Cens de Tarragonins Deportats als Camps de Concentració Nazis

Cens de Tarragonins Deportats als Camps de Concentració Nazis

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona ha localitzat el domicili d'empadronament de deu assassinats a Mauthausen-Gusen
Cens de Tarragonins Deportats als Camps de Concentració Nazis Deportats republicans als camps de concentració nazis
24/01/2019

La conselleria de Patrimoni ha fet pública al web municipal la llista de persones deportades als camps nazis nascudes i veïnes de Tarragona.

L'elaboració del Cens de Tarragonins Deportats als Camps de Concentració Nazis a la segona Guerra Mundial permetrà sumar-se a la iniciativa de Memorial Democràtic per implantar stolpersteine a la ciutat.

Els stolpersteine (paraula plural alemanya que significa «pedres, llambordes o llambordins de topada o per ensopegar»; singular stolperstein) són petits monuments creats per l'artista alemany Gunter Demnig en memòria de víctimes del nazisme.

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona ha localitzat el domicili d'empadronament de deu assassinats a Mauthausen-Gusen, per dur a terme una primera fase d'implantació d'stolpersteine.

La tasca d'investigació del Cens continua i la informació s'anirà actualitzant.

Podeu consultar el llistat en aquest enllaç.

Segells de reconeixement d'administració oberta