Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2019 L’Arxiu mantindrà en dipòsit el fons documental del Sindicat d’Iniciativa i Turisme

L’Arxiu mantindrà en dipòsit el fons documental del Sindicat d’Iniciativa i Turisme

L’Arxiu mantindrà en dipòsit el fons documental del Sindicat d’Iniciativa i Turisme

Aquest dijous es formalitza l’acord i es presenta un llibre d’Antoni Vives Reus sobre la història de l’entitat
09/10/2019

Demà dijous, 10 d’octubre, a les 19 h, es procedirà a l’acte públic de signatura del conveni de dipòsit del fons documental del Sindicat d’Iniciativa i Turisme (1910-2015) a l’Arxiu. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de l’Arxiu (planta 2, Espai Tabacalera, av. Vidal i Barraquer, s/n), i serà presidit pel conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo.

En el transcurs de l’acte també es presentarà el llibre Història del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona (1910-2010), d’Antoni Vives Reus, editat pel Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, presentació que anirà a càrrec d’Enric Olivé Serret, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili.

El fons documental del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona va ingressar a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona de l’Ajuntament de Tarragona l’estiu de l'any passat a petició del president de l’entitat, Albert Vallvé Navarro.

El fons documental del Sindicat d’Iniciativa i Turisme està integrat per 105 caixes d'arxiu i 1.640 fotografies, documentació generada o rebuda per l’entitat entre els anys 1910 i 2015, en el desenvolupament de la seva activitat associativa. L’objectiu del Sindicat era atreure visitants i turistes a la ciutat fomentant la valoració del patrimoni monumental i artístic, però també gastronòmic.

Podeu descarregar-vos la invitació clicant aquí.

Segells de reconeixement d'administració oberta