Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2021 La Comissió de Programes de Memòria de l'Ajuntament i Tarragona Ràdio llancen una nova sèrie en podcast

La Comissió de Programes de Memòria de l'Ajuntament i Tarragona Ràdio llancen una nova sèrie en podcast

La Comissió de Programes de Memòria de l'Ajuntament i Tarragona Ràdio llancen una nova sèrie en podcast

‘Fils de Memòria’ compta amb guió i direcció dels periodistes Enric Garcia Jardí i Xavier de Gispert Zegrí i la col·laboració de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona
16/12/2021

Tarragona Ràdio i la Comissió de Programes de Memòria llancen aquest divendres Fils de Memòria, la primera sèrie en podcast sobre memòria històrica del Tarragonès. El nou producte compta també amb la participació del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal i amb guió i direcció dels periodistes Enric Garcia Jardí i Xavier de Gispert Zegrí, director de Tarragona Ràdio.   

El primer capítol de Fils de Memòria se centra en la commemoració dels 50 anys d’Òmnium Cultural del Tarragonès i compta amb veus com la del director del cap del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal, Jordi Piqué, i la presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Rosa Maria Codines, així com les d’altres líders de l’entitat al llarg de la seva història, com Ramon Marrugat, Olga Xirinacs o Josep-Lluís Carod-Rovira. També hi intervenen periodistes com Joana Zapata i Ricard Lahoz, que en els últims anys s’han endinsat en la història de l’entitat.  

El proper dilluns 20 de desembre, a les 19 h, la sala de conferències de la Cooperativa Obrera Tarraconense (c. Fortuny, 23) acollirà la presentació de Fils de Memòria i del primer capítol, amb una taula rodona moderada per Xavier de Gispert amb la presència de Rosa Maria Codines, Ramon Marrugat i Ricard Lahoz. Obriran l’acte dos consellers de l’Ajuntament de Tarragona: la presidenta de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT), Paula Varas, i el coordinador de la Comissió de Programes de Memòria, Manel Castaño.  

El primer capítol de ‘Fils de Memòria’ ja està penjat al lloc web de Tarragona Ràdio, mitjançant les plataformes de podcàsting Spotify i Enacast. Podeu escoltar-lo sencer en els següents enllaços: 

Primera temporada, 10 capítols 

El següent capítol de Fils de Memòria, que es publicarà al gener, tractarà el pas de Federico García Lorca per la ciutat i l’empremta que hi va deixar. Al llarg de 2022, Tarragona Ràdio publicarà la resta de capítols de la primera temporada de Fils de Memòria, deu en total, que tractaran temes com la història del barraquisme a la ciutat de Tarragona, les deportacions de tarragonins a camps nazis o les lluites de les sindicalistes de la Tabacalera  i de les treballadores de la Seidensticker-Valmeline. 

Segells de reconeixement d'administració oberta