Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2021 El Teatre Tarragona acull l'estrena del documental 'La primavera republicana'

El Teatre Tarragona acull l'estrena del documental 'La primavera republicana'

El Teatre Tarragona acull l'estrena del documental 'La primavera republicana'

Es tracta d’un dels actes del programa de l’Ajuntament de Tarragona ‘14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República’
12/04/2021

Aquest dimarts, 13 d’abril, a les 19 h al Teatre de Tarragona, s’estrenarà el documental La primavera republicana, 90 anys de la proclamació de la II República a Tarragona. Es tracta d’un dels actes del programa de l’Ajuntament de Tarragona 14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona Repúblicaamb el qual la ciutat commemora els 90 anys de la proclamació de la Segona República.

La primavera Republicana és una producció de TAC 12 amb col·laboració de l’Arxiu Municipal de Tarragona i ha estat dirigit per Sergi Martin de S.Morris Produccions que ha treballat amb Toni Orensanz i Joana Zapata, que han estat a la cura del guió. Aquest és el mateix equip que amb va guanyar el premi Mañé i Flaquer 2019 un altre documental de TAC 12, 15 de Enero.

Aquest documental, a partir de la participació de diversos especialistes, analitza què va significar aquest període a casa nostra, què és el que va començar aquell 14 d’abril i que va acabar d’una forma brusca i tràgica el 15 de gener del 1939, amb l’entrada de les tropes Franquistes a Tarragona.

La producció recupera imatges inèdites de la Tarragona del 1931 que complementades amb algunes existents a la Filmoteca de Catalunya i diverses recreacions que realitza el grup “Ejército del Ebro”. Tot plegat ajuda el telespectador a reviure de prop un context històric i una ciutat per molts desconeguda.  Les recreacions es van enregistrar aquest passat mes de març a la plaça de la Font i altres indrets de la Part Alta i també a la Cooperativa Obrera.

Segells de reconeixement d'administració oberta