Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2021 Inicien els treballs d'adequació del pas interior de l'arena de l'Amfiteatre

Inicien els treballs d'adequació del pas interior de l'arena de l'Amfiteatre

Inicien els treballs d'adequació del pas interior de l'arena de l'Amfiteatre

S’arranjarà el sistema de recollida d’aigües superficials, actualment malmès
Inicien els treballs d'adequació del pas interior de l'arena de l'Amfiteatre Foto: Manel R. Granell.
16/04/2021

Aquest dimecres 14 d’abril han començat els treballs d’arranjament i recuperació de sistemes de drenatge existents a l’accés de l’arena de l’Amfiteatre, que amb el pas dels anys han quedat inutilitzats. El motiu pels quals han deixat de tenir ús i s’han obstruït, es deu a l’acumulació d’àrids arrossegats per fenòmens pluvials greus i per la falta de manteniment.  

L’actuació consisteix en retirar aquests àrids i adequar l’espai d’accés a l’arena amb nou paviment més permeable i de més durabilitat, aconseguint així l’accessibilitat i seguretat per als visitants.  

Segons ha volgut destacar el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo “presentem una actuació preventiva de molta importància” que “hem hagut de fer per la falta de manteniment d’aquest espai durant molts anys”. El conseller també ha apuntat que “això ens permetrà actuar en properes fases de recuperació del monument”, perquè “és un pas més per poder obrir l’arena als visitants”.  

Les obres tindran una durada d’un mes i tenen un cost de 12.890,25€ i l’executa l’empresa Rosselló AMG Integral S.L.  

Porta Triumphalis i graderia 

Les següents actuacions que es preveu que puguin tirar endavant abans de l’estiu, seran, tal com vol avançar el regidor “d’una banda l’arranjament de la resta de paviment de sota la Porta Triumphalis que consisteix en l’aplanament del terreny" i de l’altra “l’arranjament de la part de grada excavada a la roca, en què caldrà fer una actuació de micropilotatge dins la pedra i que es podrà iniciar en les properes setmanes” segons ha confirmat Pinedo.  

Segells de reconeixement d'administració oberta