Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2021 L'alcalde Ricomà presideix aquest dimecres l'acte institucional de commemoració dels 90 anys de la Segona República

L'alcalde Ricomà presideix aquest dimecres l'acte institucional de commemoració dels 90 anys de la Segona República

L'alcalde Ricomà presideix aquest dimecres l'acte institucional de commemoració dels 90 anys de la Segona República

A la tarda l’Espai Turisme acollirà l’inici de l’exposició “Tarragona republicana. 1931-1936”, amb fotografies del Centre d’Imatges de L’Arxiu
L'alcalde Ricomà presideix aquest dimecres l'acte institucional de commemoració dels 90 anys de la Segona República Imatge de l’exposició “Tarragona republicana, 1931-1936”. Foto: Hermenegild Vallvé.
13/04/2021

Aquest dimecres 14 d’abril es compleixen 90 anys de la proclamació de la Segona República i Tarragona ho commemora amb un acte institucional al Saló de Plens de l’Ajuntament, presidit per l’alcalde Pau Ricomà. L’esdeveniment començarà a les 12 h i comptarà amb les intervencions del mateix Ricomà i de representants de grups municipals: Inés Solé (CUP), Carla Aguilar (En Comú Podem), Dídac Nadal (JuntsxCat), Sandra Ramos (PSC) i Xavier Puig (ERC), que llegiran textos institucionals, polítics i periodístics de l’època. L’acte es farà sense públic per la situació derivada de la pandèmia però es podrà seguir en streaming al canal de YouTube de l’Ajuntament.

La jornada commemorativa es completarà amb l’obertura de l’exposició “Tarragona republicana, 1931-1936”, en un acte a les 19 h a l’Espai Turisme (carrer Major, 37) al qual assistiran el conseller de Memòria Històrica, Manel Castaño, i la consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Cinta Pastó. La mostra, organitzada pel Centre d’Imatges de L’Arxiu de Tarragona, és un recull de fotografies del període republicà a la ciutat realitzades pels fotògrafs tarragonins Hermenegild Vallvé i Gerard Chinchilla. L’exposició es podrà visitar fins a l’11 de juny de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 15 a 17 h; dissabtes, de 10 a 14 h i de 15 a 18 h; i diumenges de 10 a 14 h.

Els esdeveniments per commemorar el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República de demà formen part de la programació 14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República, impulsat per la Comissió de Programes de Memòria de l’Ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats i institucions culturals de la ciutat. El programa, que vol ajudar a conèixer què van significar la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme a la ciutat, es va iniciar el passat 8 d’abril i s’allargarà fins al 15 de desembre (tot i que la majoria d’actes es concentraran a la primavera), amb un total de 30 activitats entre conferències, presentacions de llibres, tallers, exposicions, visites guiades o arts escèniques, entre d’altres.

Consulteu tots els actes del programa 14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta