Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona ret homenatge aquest diumenge a Juan Gabriel Rodrigo Knafo

L'Ajuntament de Tarragona ret homenatge aquest diumenge a Juan Gabriel Rodrigo Knafo

L'Ajuntament de Tarragona ret homenatge aquest diumenge a Juan Gabriel Rodrigo Knafo

El jove manifestant de 19 anys va caure mortalment al buit des d'un terrat de la ciutat mentre era perseguit per la policia
04/03/2022

Aquest diumenge 6 de març, a les 12 h, a l’encreuament de la Rambla Nova amb carrer de la Unió, el conseller de Memòria Històrica, Manel Castaño, i altres representants municipals retran homenatge a la memòria de Juan Gabriel Rodrigo Knafo, amb la presència de la seva família.  

L’acte, que es durà a terme a prop d’on van succeir els tràgics fets del 5 de març de 1976 tindrà, a més, la interpretació del Cant dels Ocells a càrrec del saxofonista i professor de música Xavier Pié i una ofrena floral al peu de la placa commemorativa que es troba al carrer Unió, on va morir Knafo. 

Juan Gabriel Rodrigo Knafo 

El 3 de març de 1976, a Vitoria, la policia va disparar contra els obrers i les obreres que celebraven una assemblea a l'església de San Francisco de Asís. El tràgic resultat de la brutal actuació policial van ser cinc víctimes mortals i més de setanta ferits.  

A Tarragona, dos dies més tard, el 5 de març, els tres mil treballadors ocupats en el muntatge de la Refineria van decidir traslladar-se, caminant en manifestació, per a expressar la protesta pels fets i la solidaritat amb les víctimes. Malgrat les violentes i continues càrregues policials, uns quants centenars d’obrers van arribar cap a les quatre de la tarda a la Rambla Nova, on l’acció repressiva dels antiavalots no es va aturar.  Entre els manifestants, Juan Gabriel Rodrigo Knafo, de 19 anys, va ser perseguit per dos agents fins el terrat de l’edifici número 7 del carrer Unió, des d’on va caure mortalment al buit. Un tràgic incident, del qual encara es desconeixen les causes. 

Segells de reconeixement d'administració oberta