Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2022 L'alcalde Pau Ricomà presideix l'homenatge a la Lleva del Biberó

L'alcalde Pau Ricomà presideix l'homenatge a la Lleva del Biberó

L'alcalde Pau Ricomà presideix l'homenatge a la Lleva del Biberó

L'acte ha comptat amb l'estrena del documental Joves de la Guerra
26/04/2022

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquesta tarda l'acte d'homenatge a la Lleva del Biberó, en especial, a tots aquells joves nascuts el 1920, mobilitzats a finals d’abril de l’any 1938 per l’exèrcit de la República. Joves que van participar i van patir en diferents enfrontaments bèl·lics i, especialment, a la batalla de l’Ebre, quan alguns d’ells només tenien disset anys.    

Durant l'acte, Ricomà ha expressat que "cal continuar treballant per difondre la nostra història recent, rebutjar la irracionalitat de les guerres i valorar un present i un futur de convivència pacífica i democràtica". L'alcalde de Tarragona ha conclòs dient que "va per a tots els membres de la Lleva del Biberó aquest sentit homenatge i per a nosaltres, ara i avui, que serveixi per no oblidar d’on venim, on som i on volem anar". 

A l'acte també han assistit el conseller de Memòria Històrica, Manel Castaño, i la consellera de Cultura, Inés Solé, qui ha manifestat que "avui que s’evidencien masses records de temps passats, ens cal incidir en la memoria, la justicia i la reparació. I a la nostra ciutat, a través del Programa de Memòria Democrática celebrem aquest sentit acte en honor a tots aquells tarragonins". 

L’homenatge, que s'ha celebrat a l’Antiga Audiència, ha comptat amb la projecció del documental Joves de la Guerra, amb producció i guió de S. Morris Produccions per a la Comissió de Programes de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Tarragona i l’Arxiu. El film recull el testimoni de diferents biberons tarragonins, com Francesc Pedrol, Josep Cubells, Vicenç Fernández, Joaquim Cerveto, Gabriel León, Pere Godall i Miquel Morera, així com la vídua de Salvador Alsina, Carmen Corbella.   

Segells de reconeixement d'administració oberta