Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2022 Tarragona dedica una plaça als deportats de la ciutat als camps nazis

Tarragona dedica una plaça als deportats de la ciutat als camps nazis

Tarragona dedica una plaça als deportats de la ciutat als camps nazis

L’alcalde, Pau Ricomà, ha presidit l’acte d’homenatge que s’emmarca en el Programa de Memòria Democràtica de Tarragona
Tarragona dedica una plaça als deportats de la ciutat als camps nazis Foto: Tjerk van der Meulen.
17/05/2022

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha descobert aquest migdia la placa que dona nom a la, des d’avui, plaça dels Deportats Tarragonins, al barri de Sant Pere i Sant Pau. Amb aquest gest, la ciutat vol retre homenatge als 42 veïns i veïnes que van ser deportats en camps nazis entre els anys 1940 i 1945.  

En l’acte de descoberta de la placa, l’alcalde ha remarcat la importància de retre homenatge “a totes aquelles persones que malauradament van ser víctimes de l’odi. Tarragona mereixia homenatjar als deportats i deportades, per això també el Programa de Memòria Democràtica se centra en ells, tarragonins que van patir als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial”. Per la seva part, el conseller responsable de Memòria Històrica, Manel Castaño, ha destacat que “avui és un dia històric perquè reconeixem el valor i la valentia dels deportats i deportades i els situem al lloc de la història on mereixen, per això des d’avui tenen una plaça popular amb el seu nom”.

A l’acte també hi ha participat Adelina Figueras i Glòria Rabadà, representants d’Amical Mauthausen. Les dues han destacat la figura dels 42 deportats i deportades que “van lluitar en defensa de la Segona República i van ser els primers lluitadors contra el feixisme”.  

Segells de reconeixement d'administració oberta