Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2022 Tarragona homenatja aquest dijous les persones deportades víctimes del nazisme

Tarragona homenatja aquest dijous les persones deportades víctimes del nazisme

Tarragona homenatja aquest dijous les persones deportades víctimes del nazisme

Un acte de sensibilització al Teatre Tarragona i una ofrena floral al Camp de Mart homenatjaran els 42 tarragonins deportats en camps nazis entre el 1940 i 1945
Tarragona homenatja aquest dijous les persones deportades víctimes del nazisme Foto: Josep Gallofré.
04/05/2022

Aquest dijous, 5 de maig, Tarragona celebrarà dos actes commemoratius pel Dia d’homenatge a les persones deportades a camps de concentració i víctimes del nazisme. Aquests actes s’emmarquen en el programa de Memòria Democràtica impulsat per l’Ajuntament de Tarragona, centrat enguany en les deportacions de tarragonins i tarragonines als camps nazis. 

A les 12 h, el Teatre Tarragona acollirà un acte de sensibilització sobre els deportats de Tarragona als camps nazis (1940-1945) amb la intervenció de l’alumnat dels instituts Martí Franquès, Tarragona i Pons d’Icart, que durant el darrer trimestre ha treballat les deportacions a l’aula amb el testimoni de familiars d’alguns deportats. L’acte, on es projectaran diferents treballs dels alumnes d’Il·lustració de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, comptarà també amb les interpretacions musicals del combo de l’Associació de Músics de Tarragona, que ha arranjat dues peces musicals que el deportat tarragoní Ricard Garriga va compondre des de Mauthausen. 

A la tarda, a les 19 h, les flors ofertes al matí per l’alumnat dels instituts seran col·locades al monument dedicat a totes les víctimes tarragonines de Mauthausen i altres camps d’extermini nazis. Aquesta obra de José Calatrava que s’erigí al Camp de Mart l’any 1984 tornarà a lluir després de la restauració que n’ha fet Guillem Masalles 38 anys després. 

Segells de reconeixement d'administració oberta