Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2022 Tarragona ret aquest dijous homenatge a la Lleva del Biberó

Tarragona ret aquest dijous homenatge a la Lleva del Biberó

Tarragona ret aquest dijous homenatge a la Lleva del Biberó

L’Antiga audiència acollirà la projecció del documental ‘Joves de la guerra’ i una conferència de la historiadora Assumpta Montellà
Tarragona ret aquest dijous homenatge a la Lleva del Biberó Imatge del monòlit dedicat a la Lleva del Biberó de la Batalla de l’Ebre ubicat al Mirador de la Serra de Pàndols.
15/11/2022

En el marc del Programa de Memòria Democràtica de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona dedicarà un homenatge especial als joves tarragonins de la Lleva del Biberó, tots aquells joves nascuts el 1920 i mobilitzats a finals d’abril de l’any 1938 per l’exèrcit de la República. L’acte d’homenatge, que tindrà lloc aquest dijous 17 de novembre a les 19 h a la sala d’actes de l’Antiga Audiència, comptarà amb la projecció del documental Joves de la Guerra, que recull el testimoni de diferents joves tarragonins de la Lleva del Biberó com Francesc Pedrol, Josep Cubells, Vicenç Fernández, Joaquim Cerveto, Gabriel León, Pere Godall i Miquel Morera, així com la vídua de Salvador Alsina, Carmen Corbella. 

El mateix acte també comptarà amb una conferència a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà sobre la Lleva del Biberó. “Els joves tarragonins de la Lleva del Biberó van participar i van patir en diferents enfrontaments bèl·lics i, especialment, a la batalla de l’Ebre, quan alguns d’ells només tenien disset anys”, ha apuntat el conseller de Memòria Històrica, Manel Castaño. 

En el transcurs de l’acte es presentarà el programa Fils de Memòria, de Tarragona Ràdio, a càrrec del periodista Xavier de Gispert. Aquest programa ja té cinc capítols en format podcast: Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia 1977; Deportats tarragonins als camps nazis; Les nostres pioneres; Pur Lorca a Tarragona i 50 anys d’Òmnium Cultural del Tarragonès. 

Segells de reconeixement d'administració oberta