Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2022 Tarragona retrà homenatge a la Lleva del Biberó

Tarragona retrà homenatge a la Lleva del Biberó

Tarragona retrà homenatge a la Lleva del Biberó

Aquest dimarts l'Antiga Audiència acollirà l'estrena del documental 'Joves de la guerra' i una conferència d'Assumpta Montellà
25/04/2022

Demà 26 d’abril, a les 19 h, l’Ajuntament de Tarragona, en el marc dels actes del programa de memòria democràtica de Tarragona, retrà un homenatge especial als joves tarragonins de la Lleva del Biberó. És a dir, tots aquells joves nascuts el 1920, mobilitzats a finals d’abril de l’any 1938 per l’exèrcit de la República. Joves que van participar i van patir en diferents enfrontaments bèl·lics i, especialment, a la batalla de l’Ebre, quan alguns d’ells només tenien disset anys.   

L’acte, que es celebrarà a l’Antiga Audiència, constarà de dues parts. D’una banda, una conferència sobre la Lleva del Biberó a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà i, per l’altra, l’estrena i projecció del documental Joves de la Guerra, que recull el testimoni de diferents biberons tarragonins, com Francesc Pedrol, Josep Cubells, Vicenç Fernández, Joaquim Cerveto, Gabriel León, Pere Godall i Miquel Morera, així com la vídua de Salvador Alsina, Carmen Corbella.   

Segells de reconeixement d'administració oberta