Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2023 El Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu cedeix un fragment del fons de la Televisió Municipal de Tarragona (TVMT) al programa Crims de TV3

El Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu cedeix un fragment del fons de la Televisió Municipal de Tarragona (TVMT) al programa Crims de TV3

El Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu cedeix un fragment del fons de la Televisió Municipal de Tarragona (TVMT) al programa Crims de TV3

El material cedit és un fragment d’una entrevista que la periodista tarragonina, Berta Ramos, fa al governador civil de Tarragona, Vicente Valero, el 22 de setembre de 1985.
El Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu cedeix un fragment del fons de la Televisió Municipal de Tarragona (TVMT) al programa Crims de TV3 Captura de l'entrevista de Berta Ramos a Vicente Valero, per la TVMT.
09/05/2023

El dilluns 24 d’abril, es va emetre el darrer capítol de la quarta temporada de Crims, “L’atracament”, que explica l’assalt a una sucursal del Banc Sabadell a Valls, l’any 1985. Al llarg del capítol, es poden veure diferents imatges d’arxiu, entre les quals imatges del fons audiovisual de la TVMT dipositat al Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu.

El material cedit és un fragment d’una entrevista que la periodista tarragonina, Berta Ramos, fa al governador civil de Tarragona, Vicente Valero, el 22 de setembre de 1985, en el marc de les festes de Santa Tecla, just després de finalitzar el pregó i amb motiu de la seva reincorporació a la feina després de ser ferit de gravetat en l’atracament en qüestió.

La TVMT es va estrenar com a experiència pilot per la festa major de Santa Tecla de l’any 1985. Les retransmissions s'iniciaren el 21 de setembre i es perllongaren durant 4 dies fins al 24 de setembre. L’experiència es va repetir per les festes de Santa Tecla de l’any 1986.

El Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu té dipositada tota la documentació en vídeo generada per les emissions de la TVMT. El fons consta de 30 VHS que van ser digitalitzats i els continguts audiovisuals tracten principalment de temes relacionats amb la ciutat de Tarragona i les festes de Santa Tecla. També hi ha un bloc dedicat a l’entreteniment amb un seguit de gags humorístics, diferents actuacions musicals i, fins i tot, una programació dedicada als més petits. 

La recuperació, gestió, conservació i difusió de fons fotogràfics, audiovisuals i sonors vinculats a la nostra ciutat és la missió principal del Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu.

El capítol "L'atracament" del programa Crims de TV3 es pot veure en línia al portal de la televisió catalana.

Segells de reconeixement d'administració oberta