Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2023 El Teatre Tarragona acull l'estrena del documental 'Els deportats tarragonins als camps nazis'

El Teatre Tarragona acull l'estrena del documental 'Els deportats tarragonins als camps nazis'

El Teatre Tarragona acull l'estrena del documental 'Els deportats tarragonins als camps nazis'

55 tarragonins van patir l'odi desfermat en els camps d'extermini
08/05/2023

Aquest dimarts 9 de maig a les 19 h al Teatre Tarragona, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, assistirà a l’estrena i projecció del documental Els deportats tarragonins als camps nazis, produït per l’Ajuntament de Tarragona i TAC 12, amb la col·laboració de la Federación Española de Municipios y Provincias, i que es presenta en el marc del programa de Memòria Democràtica 2023 de l’Ajuntament.

El documental se centra en el tema de la deportació dels exiliats republicans i, en concret, dels 55 tarragonins, tots homes, que patiren l’odi desfermat en els camps d’extermini. De tots ells, 34 van morir assassinats, 1 es va donar per desaparegut i 20 foren alliberats per les forces aliades, tot i que varen romandre a l’exili atès que no podien retornar a l’Espanya franquista.  

També recull les intervencions i actuacions que es van realitzant des de l’any passat. Des dels actes de sensibilització dels alumnes dels instituts Martí Franquès, Pons d’Icart i Tarragona, les exposicions, conferències i publicacions sobre el tema, fins a la col·locació de les llambordes Stolpersteine, creades per l’artista alemany Gunter Demnig, de les quals ja s’han col·locat 18 davant de les últimes residències dels que varen patir la deportació, simbolitzant el seu retorn a casa.  

Després de l'acte del Teatre Tarragona el documental serà emès per Tac12 i estarà disponible al YouTube de l'Ajuntament de Tarragona.

Veieu el tràiler del documental al YouTube de Tarragona Cultura.

Segells de reconeixement d'administració oberta