Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2023 L'Ajuntament de Tarragona celebra el Dia dels valors republicans

L'Ajuntament de Tarragona celebra el Dia dels valors republicans

L'Ajuntament de Tarragona celebra el Dia dels valors republicans

La catedràtica de la URV Montserrat Duch ha dissertat sobre el passat i el futur dels valors republicans
L'Ajuntament de Tarragona celebra el Dia dels valors republicans Foto: Tjerk van der Meulen.
14/04/2023

Aquest divendres s'ha celebrat l’acte institucional del Dia dels valors republicans, coincidint amb el 14 d'abril, dia de la República. Aquesta és la tercera vegada que es du a terme aquest acte, que enguany ha tingut lloc, a partir de les 12 h, al Centre Cultural de l’Antic Ajuntament.  

L’acte, inclòs en el Programa de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Tarragona, ha comptat amb una conferència de la catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Montserrat Duch, que ha dissertat sobre el passat i el futur dels valors republicans. “La primera i la segona República s’han transmès molt mitjançant la memòria familiar, però encara hi ha grans sectors de la població que ignora què hi ha darrere dels valors republicans”, ha destacat Duch.  

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i també ha comptat amb la presència i intervenció del conseller de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño; i l’assistència d’altres consellers i conselleres municipals.  

Segells de reconeixement d'administració oberta