Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Notícies Notícies 2023 Tarragona homenatja les víctimes de la repressió franquista

Tarragona homenatja les víctimes de la repressió franquista

Tarragona homenatja les víctimes de la repressió franquista

L’acte ha tingut lloc aquest dissabte al matí a la fossa comuna del cementiri de la ciutat
Tarragona homenatja les víctimes de la repressió franquista Homenatge a la fossa comuna del Cementiri de Tarragona.Foto: Tjerk van der Meulen.
15/04/2023

La fossa comuna del cementiri de Tarragona ha acollit aquest dissabte a les 12 h l’acte d’Homenatge a les víctimes de la repressió franquista a Tarragona. Durant l’acte, organitzat per l’Associació de Víctimes de la repressió franquista a Tarragona (AVRFT) i emmarcat en el Programa de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Tarragona, s’han recordat les més de 771 víctimes de la repressió franquista que va tenir lloc després de la Guerra Civil, persones que procedien de 140 municipis de la demarcació de Tarragona i d’altres indrets propers.  

L’acte s’ha iniciat amb un minut de silenci en evocació de les víctimes represaliades i el parlament de la presidenta de l’AVRFT, Montserrat Giné, que ha expressat que "Tarragona recorda i honora avui 771 persones i les seves idees, que les mantenim ben vives”. L'homenatge també ha comptat amb els parlaments de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha presidit l'acte; de la consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya, Gemma Ubasart, així com amb la presència del conseller de Memòria Democràtica, Manel Castaño, entre altres consellers i conselleres municipals.  

En el transcurs de l’acte s’ha dut a terme una ofrena floral en la qual han participat diverses autoritats, familiars i associacions de lluita contra el franquisme de la demarcació de Tarragona. L’homenatge ha clos amb la interpretació d'El Cant dels Segadors.

Segells de reconeixement d'administració oberta