Bicentenari Guerra del Francès

Esteu aquí: Inici Actes i conmemoració Conferències

Conferències

Conferències

En aquest apartat podreu consultar els textos íntegres d'algunes de les conferències pronunciades en el marc del cicle 1811: Tarragona assetjada.

  • "Estudis dels actes commemoratius del setge de Tarragona, segons les fonts documentals". Conferència pronunciada per Alfredo Redondo Penas, historiador i arxiver, el 26 de maig a l'Arxiu Històric de Tarragona.
  • "Els nobles de la ciutat de Tarragona i la guerra del Francès". Conferència pronunciada per Salvador-J. Rovira, professor d’Història Moderna de la Universitat Rovira i Virgili, el 18 de maig a l'Arxiu Històric de Tarragona
  • "L’espasa i la ploma: el setge de Tarragona de 1811 i la literatura". Conferència pronunciada per Joan Cavallé Busquets, escriptor i gestor cultural, el 24 de març a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès.
  • "Misèria, pesta i fam. La Guerra del Francès al Camp de Tarragona (1808- 1814)". Conferència pronunciada per Manel Güell Junkert, responsable de l’Arxiu Històric de la Diputació de Tarragona i investigador d’història militar d’època moderna, el 24 de febrer a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès.

 


© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal