Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Activitats Dones a la història de Tarragona

Dones a la història de Tarragona

El Museu d’Història de Tarragona (MHT) i la Biblioteca Hemeroteca Municipal (BHMT) organitzen el cicle documental “Dones a la història de Tarragona”. Al llarg de diferents capítols, amb una protagonista diferent en cada una de les peces, es posa en valor el paper de dones destacades i la seva relació amb Tarragona. Totes formen part, d’una manera o d’una altra, de la història de Tarragona.  

Viviana de Salvador Deop: l'exili familiar

Estrena el 19 de maig de 2022

Néta del periodista Lluís de Salvador, molt significat políticament, Viviana de Salvador explica els motius i les conseqüències de l'exili a França a què es van veure obligada la seva família després de la Guerra Civil espanyola. La vida en un camp de refugiats, el repte de començar de zero en un país de nou i el retorn a Catalunya van suposar un gran tràngol.

Montserrat Nadal: una vida entre vinyes

Estrena el 12 de maig de 2022

Aquesta biòloga i enòloga és considerada pionera i referent en el món del vi com a docent, divulgadora i investigadora. Recentment ha rebut el títol de Filla Predilecta de Tarragona.

Sylvia Fontana, créixer dins l'aigua

Estrena el 5 de maig de 2022

Sylvia Fontana va fer història dins la natació femenina participant en els Jocs Olímpics de Montreal 1976 i en diferents competicions mundials i europees. Va ser 22 cops campiona d’Espanya i va batre diversos cops els rècord d’Espanya de natació. En reconeixement a la seva trajectòria, la piscina olímpica de Campclar porta el seu nom.

Dones i divulgació. Trencant estereotips

Estrena el 28 d'abril de 2022

Lydia Gil, documentalista i divulgadora científica, explica la importància de fer visible les dones dins el món de la ciència i pal·liar la manca de referents femenins en aquest món

Joana Costa: la mar en femení

Estrena el 22 d'abril de 2022

Joana Costa, armadora i remendadora, i Mercè Toldrà, directora del Museu del Port de Tarragona, ens parlen de les feines de les dones a la mar, la duresa de l’ofici de remendadora al Serrallo i com tot plegat ha evolucionat amb el pas dels anys.

En temporades anteriors...

Segells de reconeixement d'administració oberta