Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Activitats Tots els públics Històries Amagades

Històries Amagades

2a Temporada

Sabies que a Tarragona hi ha un temple maçònic? Saps quina relació guarda Lorca amb la nostra ciutat? Tarragona amaga secrets que mai hauries imaginat.

El Museu d’Història de Tarragona organitza un cicle de visites guiades virtuals, a indrets que, per algun motiu, han estat rellevants per a la història de la ciutat i que passen desapercebuts en el dia a dia.

Aquestes activitats estan adreçades a les ciutadanes i ciutadans que vulguin conèixer el patrimoni ocult de la ciutat de la mà d’especialistes en la matèria. La sèrie audiovisual ha estat produïda i dirigida per Nani Blasco Moya.

"La cúpula romana de Centcelles", per Jordi Abelló

A la vil·la de Constantí apareixen les fantàstiques i encara enigmàtiques restes del conjunt tardoromà de Centcelles. Enmig s'enlaira la cúpula, amb un mosaic monumental.

Jordi Abelló ens ofereix la seva visió, en el llindar entre la Història i l'art contemporani.Jordi Abelló és llicenciat en Belles Arts i tècnic de cultura de l'Ajuntament de Tarragona.

“Les religions mistèriques a Tarragona”, per Cristòfor Salom i Josep Anton Remolà

Al mateix temps que el cristianisme es conformava, altres religions també prenien forma i s'escampaven per l'imperi romà. Coneixerem el culte a Mitra i les petjades que va deixar a la ciutat, que són més importants i sorprenents del que imaginem.

Cristòfor Salom és historiador i director del Museu d'Història de Tarragona. Josep Antòn Remolà és historiador i arqueòleg del Museu Nacional d'Arqueologia de Tarragona.

"Yxart i Rusiñol", a càrrec d'Esteve Masalles

Aquesta és la història d'una amistat, la de l'il·lustre tarragoní Josep Yxart i de Moragues, escriptor i crític teatral, i la del reconegut pintor modernista Santiago Rusiñol. El pintor va acompanyar els darrers anys de vida a Yxart a Tarragona, i va aprofitar per pintar alguns racons de la ciutat.

A càrrec del filòsof i bibliotecari Esteve Masalles.

"La pesta a Tarragona", a càrrec de Coral Cuadrada

La pesta negra va colpejar fortament la ciutat de Tarragona a partir de 1348 i durant els dos segles posteriors. El confinament de la ciutat, els intents per purificar l'aire i la instal·lació de clavegueram per al tractament de les aigües residuals van ser algunes de les mesures preses per evitar la propagació de la pandèmia.

Coral Cuadrada és historiadora i arxivera.

Segells de reconeixement d'administració oberta