Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2015 Nou servei d'audioguia per als principals monuments de Tarragona

Nou servei d'audioguia per als principals monuments de Tarragona

Nou servei d'audioguia per als principals monuments de Tarragona

El projecte s'ha dut a terme gràcies al patrocini del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat
24/03/2015

Els recintes Patrimoni de la Humanitat gaudeixen d’un nou sistema d’audioguies per a mòbils que la Conselleria de Patrimoni i el Museu d’Història ha presentat avui i que vol ser una eina molt útil per conèixer millor els espais que es visiten i a més d’una manera fàcil i econòmica, com és el propi dispositiu de telèfon mòbil. D’una banda s’ha fet la guia del Passeig Arqueològic i Muralles; el Fòrum Provincial i Pretori; l’Amfiteatre i el Fòrum de la Colònia.

El plantejament que ha seguit l’obertura pública d’aquests espais és d’un nivell bàsic, amb una adequació a nivell físic per a la visita. En aquest cas es pretén completar-la amb una senyalització interpretativa.
Aquest projecte, que ha estat finançat també pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, té com a objectiu donar als monuments un sistema d’interpretació del Patrimoni “in situ” a través de complementar les actuacions anteriors d’adequació amb una senyalització bàsica i en els quatre idiomes principals: català, castellà, anglès i francès.

Ara fa un any, el març de 2014, Patrimoni va presentar un servei d’audioguia que es podia descarregar a través dels codisQR presents als diferents panells de la senyalització del Circ romà, però ara s’ha ampliat a la resta de monuments i a més amb un servei millorat de xarxa wifi per tal de poder seguir-ho sense necessitat de descarregar-te la informació.

Aquest nou sistema d’audioguies és només una part d’un projecte més ampli que inclou:

Nova senyalització, per primera vegada a tots els monuments Patrimoni Mundial gestionats per l’ajuntament. S’ha canviat la senyalització antiga (Muralles, Fòrum Colònia) i s’ha posat la nova als altres (Pretori-Circ, Amfiteatre).
S’ha renovat la senyalització externa dels monuments.
L’elaboració dels textos per a l’audioguia ha estat molt laboriosa, s’ha treballat entre els tècnics del Museu i especialistes de comunicació i en aquest moment s’estant enllestint les gravacions, per tal que pugui entrar en fase de proves a princips d’abril. I s’explica, entre d’altres, el següent:

Muralla i Passeig Arqueològic – espai comprès entre el mur defensiu romà i un cinturó de reforç, de finals del segle XVII-inicis del XVIII, que va ser ajardinat per la Dirección General de Bellas Artes el 1934

Fòrum Provincial i Pretori – units a la capçalera del Circ romà, en un projecte ambiciós de recuperació, que va obtenir els premis Europa Nostra l’any 1995 i Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya el 2003.
Amfiteatre – Es poden veure els vestigis de l’Amfiteatre romà i dues esglésies superposades, una de visigòtica del segle VI i una altra de romànica del segle XII. Ambdues es van aixecar sobre l’arena, amb materials reutilitzats de l’antic edifici d’espectacles.
Fòrum de la Colònia – conjunt composat per les restes de la basílica forense, part del temple capitolí i restes d’una illa de cases delimitada per carrers.

Segells de reconeixement d’administració oberta