Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2016 “Els usos del patrimoni”, jornada de debat i participació

“Els usos del patrimoni”, jornada de debat i participació

“Els usos del patrimoni”, jornada de debat i participació

Divendres 2 de desembre de 2016, de 9 a 14 h a la Casa Canals.
“Els usos del patrimoni”, jornada de debat i participació Amfiteatre de Tarragona. | FOTO: Manel R. Granell.
29/11/2016

 

En el marc de les Jornades del Patrimoni Mundial a Tarragona, la conselleria de Patrimoni Històric – Museu d’Història de Tarragona ha organitzat la jornada de debat i participació “Els usos del patrimoni”, que tindrà lloc el proper divendres 2 de desembre de 2016, de 9 a 14 h a la Casa Canals.
 
Considerem patrimoni històric i artístic de Tarragona el llegat arqueològic, l’immoble i els monuments commemoratius a la via pública. Sobre aquesta herència tenim l’obligació de de socialització, per fer-lo comprensible a la ciutadania actual, i de conservació, per transmetre’l a les generacions futures. La finalitat d’aquesta jornada és promoure la participació ciutadana i el consens per definir l’ús apropiat del patrimoni en el present. L’accés és gratuït.

A més del format presencial, la jornada també tindrà una modalitat de participació online, a través de la plataforma Messagenes, en la qual ja es pot participar anticipadament (a més a més de durant la jornada) fent clic aquí.

Programa

9:00 Obertura, a càrrec de la consellera de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria Eseberri.

9:30 “El Patrimoni Mundial UNESCO”, a càrrec de Mariona Abelló i Sala, arquitecta i cap de la secció de Protecció de Patrimoni Arquitectònic del Servei de Patrimoni Arquitectònic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

10:00 “Monuments al carrer”, a càrrec d’Elena Virgili Bertran, directora de la Biblioteca-Hemeroteca Municipal de Tarragona.

10:30 Projecció de “Banderes al vent”, de l’artista Àlvar Calvet Castells.

11:00 Pausa.

11:30 Taula rodona i col·loqui: Joan Anton Font Monclús, secretari general de l’Ajuntament de Tarragona; Ángel Arenas García-Ceca, gerent del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona; Marc Soler Pérez, de Protecció Civil, Joan Menchón Bes, arqueòleg municipal; i Marc Aureli Santos, cap de l’Oficina de Projectes i Manteniment de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB).

Modera Lluís Balart Boigues, director del Museu d’Història de Tarragona.

13:30 Cloenda, a càrrec de Lluís Balart Boigues, director del Museu d’Història de Tarragona

14:00 Final.

Segells de reconeixement d’administració oberta