Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2016 El MHT col·labora amb la ruta científica Antoni Martí i Franquès

El MHT col·labora amb la ruta científica Antoni Martí i Franquès

El MHT col·labora amb la ruta científica Antoni Martí i Franquès

La ruta, emmarcada en la Setmana de la Ciència de la URV, recorrerà diferents indrets del centre històric que tenen relació amb la vida i la recerca del científic català.
08/11/2016

 

Dins de la Setmana de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la mateixa universitat i l'agència Itinere Turisme & Cultura han creat la ruta científica Antoni Martí i Franquès, que ha comptat amb la col·laboració del Museu d'Història de Tarragona (MHT).

La ruta, és una recreació teatralitzada didàctica de la vida d'aquest científic català i els seus descobriments. Els participants visitaran els carrers i palaus del centre històric de Tarragona que tenen relació amb la vida i la recerca de Martí i Franquès, des del Camp de Mart fins al Pla de la Seu, passant per Casa Castellarnau i l'indret on tenia el laboratori al carrer Santa Anna. Dissenyada per a públic escolar i familiar, s'oferirà als centres educatius del 8 al 18 de novembre i en obert, prèvia inscripció gratuïta, el 19 de novembre a les 11 h.

Més informació i inscripcions

Un científic respectat

Antoni Martí i Franquès va néixer a Altafulla el 1750 i va passar bona part de la seva vida a Tarragona, on hi tenia la casa, el laboratori i la biblioteca. Va destacar com un gran científic en les especialitats de la química, la física, la meteorologia i la botànica. La seva contribució al coneixement més destacada va ser el 1790, quan Martí i Franquès va donar uns resultats precisos sobre la composició de l'aire, en una memòria que va llegir a l'Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Avui, més de 200 anys després, encara es respecten els seus valors, millorats per la major precisió dels mètodes analítics moderns.

Segells de reconeixement d’administració oberta