Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2018 Reoberta la maqueta de Tàrraco

Reoberta la maqueta de Tàrraco

Reoberta la maqueta de Tàrraco

La neteja integral ha permès recuperar els colors originals i restaurar les peces més petites
Reoberta la maqueta de Tàrraco Foto: Mauri
20/11/2018

La maqueta de la Tàrraco romana s’ha reobert aquest matí a les visites, després de ser sotmesa a una neteja integral. L’autor, Elies Torres, ha estat l’encarregat de recuperar els colors originals i restaurar les peces i detalls més petits d’aquesta maqueta de divuit metres quadrats de superfície. La consellera Begoña Floria ha explicat que es tracta de la primera neteja integral i en profunditat des que es va estrenar l’any 2005, i ha destacat que és un dels espais més visitats de Tarragona i punt de partida de la majoria de les rutes turístiques.

Les tasques de neteja han durat un mes i mig. S’han desmuntat les vint-i-quatre peces que la conformen i s’han restaurat completament. Torres ha explicat que és una de les maquetes més grans del món i que està feta en parts per poder modificar-la i incorporar noves descobertes arqueològiques, com es va fer fa uns anys amb la incorporació del temple d’August.         

A més de la maqueta, també s’ha renovat la senyalística i l’autor ha explicat que, pròximament, s’editarà un llibre que detallarà el procés de construcció i les principals característiques. 

Segells de reconeixement d’administració oberta