Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2018 S'inicien les cates i sondejos a l'Amfiteatre

S'inicien les cates i sondejos a l'Amfiteatre

S'inicien les cates i sondejos a l'Amfiteatre

Les accions formen part de la diagnosi per conèixer l'estat estructural del monument
S'inicien les cates i sondejos a l'Amfiteatre Foto: Mauri
27/11/2018

Aquesta setmana s’han iniciat les cates i sondejos arqueològics a l’Amfiteatre. Aquests treballs formen part de diverses proves i assajos programats per a l’obtenció d’una diagnosi per a l’estudi integral de l’estat estructural del monument i que permetrà establir les bases dels futurs projectes d’intervenció que s’hagin de realitzar.

La tinenta d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, ha assegurat que es farà un anàlisis complet per tal de comptar amb una diagnosi acurada i ha recordat que els problemes s’han detectat en la part reconstruïda durant els anys 70. L’arqueòloga municipal, Pilar Bravo, ha explicat que també es duran a terme diferents proves complementàries aplicant metodologies diverses com el georradar i la tomografia elèctrica. Paral·lelament s’ha procedit a la instal·lació de fisuròmetres i vibròmetres que permetran obtenir lectures periòdiques de possibles moviments o desviacions.

Les diferents proves de camp s’enllestiran entre els mesos de novembre i desembre i després es procedirà a l’anàlisi del conjunt de dades recollides per elaborar l’estudi-diagnosis estructural. Aquest document establirà les bases de futurs projectes d’intervenció arquitectònica amb la finalitat de corregir  les patologies detectades en aquesta fase d’estudi en la zona reconstruïda fa 50 anys. 

Segells de reconeixement d’administració oberta