Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2019 El Museu d'Història engega la 2a edició de la proposta divulgativa 'Quan els objectes parlen: la peça del mes'

El Museu d'Història engega la 2a edició de la proposta divulgativa 'Quan els objectes parlen: la peça del mes'

El Museu d'Història engega la 2a edició de la proposta divulgativa 'Quan els objectes parlen: la peça del mes'

L’aparador de la Casa Castellarnau presentarà deu peces de la col·lecció municipal que recorren diversos períodes històrics de la ciutat
El Museu d'Història engega la 2a edició de la proposta divulgativa 'Quan els objectes parlen: la peça del mes' Foto: Laia Marín - Tarragona Cultura
31/01/2019

L’1 de febrer comença la segona edició de la proposta divulgativa del Museu d’Història Quan els objectes parlen: La peça del mes. Durant aquest 2019, s’exposarà cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. A més, el primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es farà una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït.

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha explicat que “la iniciativa va començar l’any passat amb una molt bona acollida; es tracta d’un format nou, que té com a objectiu generar interès per la història i apropar el ric patrimoni del fons del Museu d’Història a la ciutadania”. I ha afegit: “A Tarragona comptem amb grans monuments emblemàtics, però aquestes petites peces ens aporten detalls de la història dels nostres avantpassats.”


En total s’exposaran deu peces (a l’agost no s’exposarà cap objecte), que recorreran diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

La programació s’inaugura al mes de febrer amb una peça de marbre cisellat amb una inscripció funerària romana que recorda a Melpomene, una jove esclava. Va ser trobada a l’entrada de Tarragona, vora la via Augusta, i permetrà explicar les pràctiques funeràries com una de les expressions de la societat romana. El dimecres 6 a les 18h es farà la presentació oberta i gratuïta.

A més de l’exposició al pati de la Casa Castellarnau, s’editarà una postal per cadascuna de les peces amb la imatge i la descripció que es lliurarà a tots les persones que assisteixin a les presentacions dels primers dimecres de mes.

> Més informació en aquest enllaç

 

Segells de reconeixement d’administració oberta