Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2019 La peça del mes de maig, una llàntia romana

La peça del mes de maig, una llàntia romana

La peça del mes de maig, una llàntia romana

El nou objecte es presentarà el dimecres 8 de maig, a les 18 h, en un acte obert i gratuït
06/05/2019

El mes de maig estrena nova peça en el marc de la proposta divulgativa del Museu d’Història «Quan els objectes parlen: La peça del mes». Es tracta d’una llàntia romana que mostra la lluita de dos púgils. El dimecres 8, a les 18 h, es presentarà al pati de la Casa Castellarnau, en un acte obert i gratuït.

La llàntia és un petit objecte quotidià que servirà per apropar la vida diària de l’època romana. La peça, a més de representar com a tema decoratiu la lluita de dos púgils, està realitzada amb una tècnica molt particular i poc freqüent en època romana: el vidriat.

La presentació del dimecres anirà a càrrec dels tècnics de Patrimoni Històric, Jordi Abelló i Cistòfor Salom, que detallaran la composició de l’objecte, donaran les claus per entendre la quotidianitat romana i relataran com va arribar a formar part del fons del Museu.

Durant aquest 2019, s’exposa cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, visible des del carrer, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la Guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres. 

Per més informació, cliqueu aquí.

Segells de reconeixement d’administració oberta