Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2019 La peça del mes de març, un estovador per fabricar botes de vi del segle passat

La peça del mes de març, un estovador per fabricar botes de vi del segle passat

La peça del mes de març, un estovador per fabricar botes de vi del segle passat

El nou objecte es presentarà demà, a les 18 h, en un acte obert i gratuït
05/03/2019

Demà, dimecres 6 de març, a les 18 h, es presentarà al pati de la Casa Castellarnau la nova peça del mes. Durant el març, la proposta divulgativa del Museu d’Història «Quan els objectes parlen: La peça del mes» tindrà com a protagonista un estovador per fabricar botes de vi.

L’objecte, una de les eines més característiques del fabricants de botes, servirà per explicar que a la Tarragona de la segona meitat del segle XIX i fins a mitjans del segle XX hi havia una gran activitat al voltant de l’exportació de vi. Tarragona va ser la província amb un major volum d’exportació de vi, i això va portar a la proliferació de nombrosos tallers de boters, que se situaren al barri de la Marina.

Durant aquest 2019, s’exposa cada mes al pati de la Casa Castellarnau un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i que és visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes, a les 6 de la tarda, es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorreran diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

Més informació aquí.

Segells de reconeixement d’administració oberta